zuvies sriuba

Lengva žuvies sriuba

Receptas rastas kulinarijos knygoje. Labai skani, lengva ir gaivi.

Čia galite naudoti bet kokią raudoną ir baltą žuvį.

SUDEDAMOSIOS DALYS

  • lašišos filė 200 g
  • baltosios žuvies filė 200 g
  • bulvės 2 vnt.
  • svogūnų laiškų 1 vnt.
  • morkos 1 vnt.
  • žalumynų 1 sauja
  • lauro lapų 2 vnt.
  • druskos skonio

ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO RECEPTAS

  1. Filė nuplaukite. Bulves supjaustykite nedideliais gabalėliais, morkas – griežinėliais. Išvalykite svogūną.
  2. Į verdantį vandenį (2 l) sudėkite visą svogūną ir morkas, įberkite šiek tiek druskos. Virkite 5 minutes ant vidutinės ugnies. Sudėkite bulves, virkite 10-15 minučių, kol suminkštės. Labai atsargiai, po vieną gabalėlį, sudėkite žuvį, nemaišydami, kad nesutrupėtų. Ant silpnos ugnies užvirinkite, nuimkite putas, įdėkite lauro lapą ir smulkiai supjaustytas šviežias žoleles, nuimkite – žuvis bus paruošta. Pasūdykite ir papipirinkite, išimkite svogūną.
  3. Pasirinktinai, jei virsite žuvies sultinyje, gausite beveik ausį.

Parašykite komentarą