Lašiša Kepta Folijoje

Lašiša orkaitėje su folija

Žuvis yra ne tik skanus, bet ir organizmui reikalingas produktas. Todėl šiandien papasakosiu, kaip kepti lašišą orkaitėje folijoje. Labai paprasta ir naudinga, išbandykite!

Paruošimo aprašymas: Patiekite kepsnius su citrinos skiltelėmis ir padažu. Skanu su grietinėle arba soja. Puikiai žuvį papildykite daržovių garnyru. Švelni ir sultinga lašiša tikrai nepaliks abejingų.

Sudėtis / sudedamosios dalys:

  • Sudėtis: lašiša – 2 gabaliukai (kepsnys, apie 200 g)
  • Maltos garstyčių sėklos – 2 valgomieji šaukštai. šaukštai
  • Paprikos – 2 valgomieji šaukštai.
  • Alyvuogių aliejaus – pagal skonį
  • Česnakas – 2 skiltelės
  • Malti juodieji pipirai – 1 valgomasis šaukštas
  • Cukrus – 1 arbatinis šaukštelis
  • Druska – 1 valgomasis šaukštas
  • Malti čili pipirai – 1 valgomasis šaukštas
  • Citrina – 0.5 vnt.

Kaip kepti lašišą orkaitėje folijoje

  1. Pusę citrinos sutarkuokite smulkia tarka, kad gautumėte žievelę.
  2. Sumaišykite visus prieskonius, druską, cukrų ir citrinos žievelę.
  3. Žuvį gerai nuplaukite po šaltu vandeniu ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
  4. Gausiai įtrinkite žuvį prieskoniais, kad ji gerai jais pasisotintų ir sugertų kiekvieno prieskonio skonį.
  5. Palikite kepsnį 20 minučių kambario temperatūroje, kad jis spėtų pasimarinuoti.
  6. Kepimo skardą išklokite folija. Patepkite ją alyvuogių arba kitu augaliniu aliejumi.
  7. Ant viršaus išdėliokite lašišos gabalėlius, apšlakstykite juos alyvuogių aliejumi ir citrinos sultimis.
  8. Įkaitinkite orkaitę iki 250 laipsnių ir įdėkite į ją kepimo skardą su žuvimi. Pirmiausia žuvį uždenkite folija. Į šį klausimą žiūrėkite atsakingai, nes jei žuvis nebus sandariai apvyniota, išbėgs sultys ir lašiša bus sausa.
  9. Kepkite 10 minučių. Dėl to lašiša turėtų pasirodyti švelnios oranžinės spalvos, auksinio atspalvio ir kvepėti prieskoniais.

Parašykite komentarą