Lašiša orkaitėje su folija
Žuvis yra ne tik skanus, bet ir organizmui reikalingas produktas. Todėl šiandien papasakosiu, kaip kepti lašišą orkaitėje folijoje. Labai paprasta ir naudinga, išbandykite!
Paruošimo aprašymas: Patiekite kepsnius su citrinos skiltelėmis ir padažu. Skanu su grietinėle arba soja. Puikiai žuvį papildykite daržovių garnyru. Švelni ir sultinga lašiša tikrai nepaliks abejingų.
Sudėtis / sudedamosios dalys:
- Sudėtis: lašiša – 2 gabaliukai (kepsnys, apie 200 g)
- Maltos garstyčių sėklos – 2 valgomieji šaukštai. šaukštai
- Paprikos – 2 valgomieji šaukštai.
- Alyvuogių aliejaus – pagal skonį
- Česnakas – 2 skiltelės
- Malti juodieji pipirai – 1 valgomasis šaukštas
- Cukrus – 1 arbatinis šaukštelis
- Druska – 1 valgomasis šaukštas
- Malti čili pipirai – 1 valgomasis šaukštas
- Citrina – 0.5 vnt.
Kaip kepti lašišą orkaitėje folijoje
- Pusę citrinos sutarkuokite smulkia tarka, kad gautumėte žievelę.
- Sumaišykite visus prieskonius, druską, cukrų ir citrinos žievelę.
- Žuvį gerai nuplaukite po šaltu vandeniu ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
- Gausiai įtrinkite žuvį prieskoniais, kad ji gerai jais pasisotintų ir sugertų kiekvieno prieskonio skonį.
- Palikite kepsnį 20 minučių kambario temperatūroje, kad jis spėtų pasimarinuoti.
- Kepimo skardą išklokite folija. Patepkite ją alyvuogių arba kitu augaliniu aliejumi.
- Ant viršaus išdėliokite lašišos gabalėlius, apšlakstykite juos alyvuogių aliejumi ir citrinos sultimis.
- Įkaitinkite orkaitę iki 250 laipsnių ir įdėkite į ją kepimo skardą su žuvimi. Pirmiausia žuvį uždenkite folija. Į šį klausimą žiūrėkite atsakingai, nes jei žuvis nebus sandariai apvyniota, išbėgs sultys ir lašiša bus sausa.
- Kepkite 10 minučių. Dėl to lašiša turėtų pasirodyti švelnios oranžinės spalvos, auksinio atspalvio ir kvepėti prieskoniais.