Želatiną mirkykite šaltame verdančiame vandenyje, kol išbrinks. Paruoškite želė iš kelių skirtingų spalvų sirupų, sulčių arba konservų. Praskieskite sirupą vandeniu. Jei reikia, įpilkite citrinos rūgšties.
Supilkite pieną į atskirą dubenį, suberkite cukrų, sudėkite želatiną, nuolat maišydami užvirinkite, perkoškite ir atvėsinkite iki putų konsistencijos. Į sirupą suberkite želatiną, užvirinkite, perkoškite ir atvėsinkite. Skirtingų spalvų želė sudėkite į formeles su ryžiais arba sago ir vaisiais iš kompoto. Atvėsinkite šaldytuve.
Produktai Margutis želė
200 g konservuoto kompoto
pienas 200 g
vanduo 100 g
virti ryžiai 100 g
arba virti sago 100 g
17 g želatinos
50 g cukraus
citrinos rūgšties pagal skonį