Margarita Pica

Pica Margarita

Margaritos pica yra tradicinė itališka pica, bene populiariausia pasaulyje, ir ja paprastai pradedamas bet kurios picerijos meniu. Sudedamosios dalys – mocarelos sūris, prinokę pomidorai ir švieži baziliko lapeliai, kurie suteikia nepakartojamą skonį ir aromatą.

Pasak legendos, jos pavadinimas kilo nuo Margaritos Savojos, Italijos karaliaus Umberto I žmonos, kuri labai mėgo picą.

Klasikinei, pačiai skaniausiai „Margherita” picai pagaminti reikia labai nedaug ingredientų, tačiau jie turi būti tiksliai tokie, kokie nurodyti sąraše. Tai reiškia, kad mocarelą, žinoma, galite pakeisti kitu sūriu, bet tada turėsite ne picą „Margarita”, o tik picą. Taigi griežtai laikykitės recepto ir tikiuosi, kad margaritos pica jūsų nenuvils.

Sudedamosios dalys

  • picos tešla 270 – 300 g
  • 100-130 g pomidorų padažo
  • 150-180 g picai skirto mocarelos sūrio
  • pomidorai 1 vnt.
  • žaliasis bazilikas 8-10 lapelių
  • alyvuogių aliejus

Dabar aptarkime sudedamąsias dalis. Jei kam įdomu, kur gauti picos tešlos, rekomenduoju ją pasigaminti patiems, nes paruošti šaldyti picų pagrindai tikrai yra neteisingi, su jais neiškepsite gardžiausios traškios „Margaritos” picos. Išsamesnės informacijos apie tai, kaip pasigaminti ploną, traškią picos tešlą, rasite čia: picos tešla.

Pomidorų padažas. Aš jį gaminu pagal šį receptą: picos padažas. Jei neturite šviežių ar konservuotų pomidorų arba tingite gaminti, galite naudoti pomidorų pastą (pasūdykite, pagardinkite prieskoniais) ar net kečupą, bet aš vis tiek pirmenybę teikiu pomidorų padažui. Jei naudojate pomidorų pastą arba kečupą, jie yra labiau koncentruoti, todėl jų kiekį sumažinkite, užteks 2-3 šaukštų.

Mocarelos sūrio reikia specialiai picai. Tai ne ta mocarela, kuri parduodama baltais rutuliukais sūrymo pakuotėse, mums reikia mocarelos, kuri būtų įprasto sūrio išvaizdos. Ant picos dedamas kietasis mocarelos sūris, naudojamas karštiems patiekalams.

Paruošimas

  1. Paruoškite ingredientus. Nuplaukite ir nusausinkite pomidorus ir bazilikus. Jei tingėjote pradžioje perskaityti daugybę žodžių, picos tešla čia: picos tešla, padažas čia: picos padažas.
  2. Iškočiojame 2-3 mm storio ir 32-35 cm skersmens picos tešlą. Paprastai tešlą iškočioju ant miltais pabarstyto pergamento ir picą kepu ant jo, kad ji nesideformuotų dedant ant padėklo. Kad picos kraštai būtų gražūs, užlenkite kraštus 2-3 cm į vidų ir gerai užspauskite, kad kepdami jie neatšoktų. Ant iškočioto pagrindo užtepkite pomidorų padažo, įsitikinkite, kad jo yra daug, ypač jei naudojate ne kečupą ar pomidorų pastą, o pomidorų padažą.
  3. Padažą tolygiai paskirstykite ant tešlos ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
  4. Dabar reikia iškepti plutą, kad tešla būtų traški ir gerai iškepusi. Kartu su pergamentu perkeliame tešlą į skardą, jei pergamentas labai didelis, jį nukirpkite, kad nesiliestų prie orkaitės sienelių. Picas kepu ant apverstos kepimo skardos, kad ji būtų plokščia ir neturėtų sienelių. Įkaitinkite orkaitę iki maksimalios temperatūros (250-270 °C), įdėkite apverstą skardą su tešla ant dugno ir kepkite 5-10 minučių, kol tešla gerai paruduos.
  5. Kol kepa pluta, supjaustykite mocarelą 5-10 mm storio griežinėliais.
  6. Pomidorą supjaustykite 3-5 mm griežinėliais.
  7. Tešla gražiai paruduoja apačioje, o picos šonai pakyla. Mano pergamentas taip pat labai gerai parudavo, nes patariau jį supjaustyti, bet pati to nedariau. Nuplėškite sūrio griežinėlius nuo riekelių ir paskirstykite juos atsitiktine tvarka ant karšto pagrindo.
  8. Ant viršaus sudėkite griežinėliais supjaustytus pomidorus.
  9. Didelius baziliko lapelius perpjaukite per pusę arba mažesnius ir paskleiskite ant picos viršaus, o mažus lapelius uždėkite sveikus. Dar kartą pašaukite picą į orkaitę, įkaitintą iki maksimalios temperatūros, 5-10 minučių; dabar padėkite padėklą į viršutinį lygį. Pica bus paruošta, kai sūris visiškai išsilydys ir pasiskirstys po visą picos paviršių.
  10. Patiekite picą iš karto, kol ji karšta. Viršų galite papuošti šviežiais bazilikų lapeliais. Margaritos pica paruošta. Gero apetito!

Parašykite komentarą