PYRAGAI SU UOGIENE ORKAITĖJE IŠ MIELINĖS TEŠLOS
Labai apetitiški, rudi, sodrūs, orūs! Mielinės tešlos pyragaičiai su uogiene orkaitėje iš jūsų pareikalaus daug laiko, bet verta! Įdarui galite naudoti bet kokią uogienę. Svarbiausia, kad jis nebūtų per skystas ir kepant neišbėgtų.
SUDĖTIS / INGREDIENTAI
- Pienas – 300 ml
- Sausos mielės – 14 gr
- Kvietiniai miltai – 700 gr
- Kiaušiniai – 3 PC.
- Cukrus – 3 table.l
- Druska – 1 gr
- Sviestas – 60 gr
- Džemas – 250 gr
- kiaušinių tryniai (pyragams sutepti) – 1 PC.
GAMINIMAS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
- Kaip orkaitėje pagaminti mielinės tešlos pyragėlius su uogiene? Paruoškite tam reikalingus ingredientus. Miltus iš anksto persijokite per sietelį, kad jie prisisotintų deguonies. Įdarui galite imti bet kokią uogienę, tačiau būtinai tirštą, kad kepant pyragaičiai neišbėgtų.
- Mielinei tešlai paruošti paimkite erdvų gilų dubenį. Į jį supilkite druską, cukrų ir sausas mieles.
- Supilkite šiltą pieną ir išmaišykite.
- Suberkite šiek tiek miltų, kad tešla būtų šiek tiek tiršta. Išmaišykite, uždenkite rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 15-30 minučių.
- Mielės aktyviai įsijungs į darbą ir tešla pradės fermentuotis. Išmaišykite ją.
- Į dubenį įmuškite kiaušinius ir supilkite ištirpintą sviestą. Ir vėl viską išmaišykite.
- Palaipsniui į dubenį suberkite persijotus miltus ir užminkykite tešlą. Atkreipkite dėmesį į gatavos tešlos konsistenciją.
- Mielinė tešla yra minkšta ir plastiška. Kad ji neimtų miltų pertekliaus, baigdami minkyti, patepkite rankas augaliniu aliejumi ir minkykite tešlą rankomis. Paruoštą tešlą palikite šiltoje vietoje, kad pakiltų 1 valandą. Dubenį uždenkite rankšluosčiu.
- Šilta tešla gerai ir greitai pakyla. Prisiminkite jį. Pakartokite procesą dar kartą.
- Pyragams tešlą supjaustykite nedideliais gabalėliais. Iš kiekvieno gabalėlio suformuokite pyragą ir įdėkite šiek tiek tirštos uogienės. Užspauskite kraštus ir suformuokite pyragėlį:
- Paruoštus pyragėlius sudėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos. Palikite pyragėlius 10-15 minučių pailsėti. Tada patepkite juos tryniu ir dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 20-25 min.
- Paruošti pyragaičiai taps gardžios auksinės spalvos. Išimkite juos iš orkaitės, šiek tiek atvėsinkite ir mėgaukitės.
- Gero apetito!