Jautienos Guliasas

KLASIKINIS JAUTIENOS GULIAŠAS SU PADAŽU KEPTUVĖJE

Švelni mėsa, puikiai deranti su bet kokiu garnyru! Jautienos guliašas keptuvėje – tai geriausia, ką galite pasigaminti iš mėsos masės. Mėsa tiesiog subyra į pluoštus, suteikdama nepaprasto minkštumo ir sodraus skonio. O naudą organizmui, palyginti su kitomis mėsos rūšimis, sunku pervertinti.

SUDĖTIS / SUDEDAMOSIOS DALYS

  • Jautiena – 500 g
  • vanduo – 500 ml
  • Svogūnas – 1 vnt.
  • Pomidorų padažas – 3 valgomieji šaukštai
  • Augalinis aliejus – 2 valgomieji šaukštai
  • Kvietiniai miltai – 1 valgomasis l
  • lauro lapai – 1 vnt.
  • Maltų juodųjų pipirų (šviežiai maltų) – pagal skonį
  • Druska – pagal skonį

GAMINIMAS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

  1. Kaip keptuvėje pasigaminti klasikinį jautienos guliašą su padažu? Paruoškite ingredientus. Jautienos guliašui su padažu reikės: jautienos minkštimo, svogūno, pomidorų pastos arba pomidorų padažo (nebūtinai), vandens, miltų, lauro lapo, maltų juodųjų pipirų, druskos.
  2. Jautieną nuplaukite, nusausinkite popieriniais rankšluosčiais ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais.
  3. Nulupkite svogūną ir supjaustykite mažais kubeliais.
  4. Gilioje keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Kepkite mėsą ant didelės ugnies, kol ji taps auksinės spalvos.
  5. Į keptuvę kartu su mėsa sudėkite pjaustytus svogūnus. Maišydami kepkite kartu apie 5 minutes ant vidutinės ugnies.
  6. Mėsą ir svogūnus apibarstykite miltais, pabarstykite druska, pipirais ir gerai išmaišykite. Kepkite dar apie 3 minutes.
  7. Į mėsą supilkite pomidorų padažą. Viską greitai išmaišykite.
  8. Į keptuvę supilkite vandenį. Jo gali būti daugiau arba mažiau nei nurodyta recepte. Tiek, kad beveik apsemtų mėsą. Viską gerai išmaišykite. Įdėkite lauro lapą.
  9. Guliašą troškinkite ant silpnos ugnies po dangčiu apie 1.5 valandos.

Apskritai guliašas yra pirmasis patiekalas, atkeliavęs pas mus iš vengrų virtuvės. Tai soti ir maistinga sriuba su daug mėsos ir daržovių.

Tačiau mūsų šalyje jis pasikeitė, ir išgirdę žodį „guliašas” pirmiausia įsivaizduojame keptą mėsą, o paskui troškinį su padažu. Mūsų šalyje jis laikomas antruoju patiekalu.

Paprastai jis patiekiamas su virtais ryžiais, bulvių koše arba makaronais. Tai dažniausi ir skaniausi garnyrai.

Vietoj jautienos galima naudoti kiaulienos minkštimą. Tokiu atveju mėsą reikia troškinti trumpiau – pakaks 1 valandos.

Parašykite komentarą