Makaronų grietinėlės padažas
Lengvas makaronų grietinėlės padažo receptas, kurį galima pasigaminti tik iš 3 ingredientų ir kuris prilygs bet kokiems Italijos restoranų makaronams.
SUDEDAMOSIOS DALYS
- 500 ml/2 puodeliai dvigubos grietinėlės / riebios grietinėlės
- 50 g/1/2 puodelio šviežiai tarkuoto parmezano sūrio
- druskos pagal skonį
INSTRUKCIJOS
- Grietinėlę kaitinkite keptuvėje ant silpnos ugnies, bet neleiskite jai užvirti.
- Nukelkite nuo ugnies ir suberkite tarkuotą parmezaną, kol išsilydys ir taps vientisa. Paragaukite padažo ir, jei reikia, įberkite druskos. (Druska čia yra svarbus ingredientas, todėl jos nepraleiskite.)
- Norėdami makaronus užpilti grietinėlės padažu, sudėkite makaronus tiesiai į keptuvę su padažu ir švelniai pakratykite keptuvę, kad makaronai pasidengtų padažu. Įpilkite iki ⅓ puodelio pasilikto vandens makaronams, kad padažas išsilydytų. Patiekite iš karto.
PASTABOS
Perskaitykite patarimus pranešime apie tai, kaip gaminti geresnius makaronų patiekalus.