Agurkai su pomidorų padažu žiemai
Tikrai jau esate gaminę garsiuosius agurkus su čili kečupu, šio gaminio receptas jau yra ant kiekvienos garsiojo kečupo pakuotės. Tačiau šiandien noriu jums pasiūlyti šiek tiek kitokį variantą – agurkus su pomidorų padažu.
Jei turite savo mėgstamą pomidorų padažą, naudokite jį. Man patinka Krasnodaro padažas, čia tinka ir padažas su prieskoniais. Paruoštų agurkų skonis nuostabus – jie šiek tiek saldūs, su subtilia česnako užuomina – kaip man, tiesiog puikūs. Tokius agurkus žiemą galima patiekti su bet kokiu patiekalu, jie ilgai neužsibūna ant šventinio stalo, tai jau ne kartą buvo patikrinta.
Ingredientai
- Agurkai – 3,5 kg
- Vandens – 1,5 l
- Cukrus – 200 g
- Česnakas – 2-3 skiltelės
- Druska – 60 g
- Acto – 1 puodelis
- Pipirų grūdeliai – 20 vnt.
- prieskoniai – 10 vnt.
- Pomidorų padažas – 10 valgomųjų šaukštų.
Gaminimo procesas
- Norėdami paruošti agurkus su pomidorų padažu žiemai, paruoškite produktus pagal sąrašą. Stiklinė – 250 ml. Išeiga – 5 litrų arba 10 pusės litro skardinių.
- Iš karto išplaukite ir sterilizuokite agurkams skirtus stiklainius – pasirinkite jums labiausiai patinkantį būdą. Nepamirškite dangtelių – įmeskite į verdantį vandenį ir virkite 7-10 minučių. Nulupkite česnaką ir susmulkinkite. Susmulkintą česnaką, prieskoninių žirnelių žirnelius ir paprastuosius pipirus padalykite po lygiai į visus stiklainius, paskirstykite.
- Nuplaukite ir nusausinkite agurkus, jei reikia, išmirkykite iš anksto. Nupjaukite agurkų galus iš abiejų pusių. Kiekvieną agurką supjaustykite 4 pailgais griežinėliais.
- Užpildykite česnakų ir paprikų stiklainį agurkų griežinėliais.
- Dubenyje arba puode sumaišykite pomidorų padažą, vandenį, druską ir cukrų. Porą minučių pavirkite ir supilkite actą.
- Karštu marinatu užpilkite agurkų stiklainius. Sterilizuokite agurkus 12 minučių nuo to momento, kai vanduo užverda, po to stiklainius būtina užsukti steriliais dangteliais.
- Uždėkite tuščiavidurius dangtelius aukštyn kojomis ir apšildykite, po paros padėkite į sandėliuką. Agurkai su pomidorų padažu paruošti žiemai.
- Gero apetito!