labai skanus marinuoti kopustai

Lengvai marinuotų kopūstų receptas

Sužinokite, kaip greitai ir lengvai pasigaminti marinuotų kopūstų receptą šiame informatyviame pranešime! Marinuotais kopūstais galima pagardinti įvairius patiekalus ir suteikti jiems traškumo bei pikantiškumo, todėl tai puikus prieskonis, kurį galima turėti po ranka šaldytuve.

Ingredientai

  • 1 vidutinio dydžio žaliasis arba raudonasis kopūstas, smulkiai supjaustytas griežinėliais arba susmulkintas
  • 1 vidutinio dydžio tarkuota morka
  • 2 česnako skiltelės susmulkintos arba susmulkintos
  • 2 puodeliai vandens
  • 1½ puodelio pasirinkto acto, mėgstu naudoti obuolių sidro actą
  • 2 arbatiniai šaukšteliai pasirinkto granuliuoto cukraus, man patinka kokosų cukrus
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos Mėgstu naudoti rausvąją Himalajų druską

Instrukcijos

  1. Į didelį stiklainį (puikiai tinka ketvirčio talpos stiklainis) sudėkite susmulkintus kopūstus, morkas ir česnakus. Šaukštu, tamperiu arba rankomis šiek tiek sutrinkite. Atidėkite į šalį.
  2. Į puodą ant didelės ugnies supilkite vandenį, actą, cukrų ir druską. Užvirinkite (apie 5 minutes).
  3. Išjunkite ugnį ir iš karto užpilkite sūrymu stiklainyje esančias daržoves, kad apsemtų, tačiau palikite bent 1 cm tarpą tarp jų.
  4. Prieš uždengdami dangteliu ir laikydami šaldytuve, leiskite stiklainiui atvėsti iki kambario temperatūros.
  5. Laikykite šaldytuve iki 4-6 savaičių. Mėgaukitės!

Pastabos

Galite mėgautis šiais marinuotais kopūstais, tačiau, kaip ir daugelį kitų marinuotų produktų, kuo ilgiau jie ilsisi šaldytuve, tuo gilesnis tampa jų skonis!

Parašykite komentarą