Lietuviškos dešrelės su malta mėsa ir grybais grietinėlės padaže su smulkintais pievagrybiais.
Ingredientai Lietuvos raganos su mėsa (2 porcijoms)
Tešlai:
Miltai – 100 gr
Vandens – tiek, kiek miltai sunaudoja.
Druska – 1/4 šaukštelio.
Šaldyti špinatai – 15 gr
Įdarui:
Maišant kepta malta mėsa – 50 g
Svogūnai – 30 g
Šampinjonai – 30 g
Petražolės
Prieskoniai
Padažui
Svogūnai – 30 g
22 % grietinėlė – 80 g
Džiovinti baltieji grybai – 5 g
Kaip paruošti vilko duoną su mėsa:
1. Šaldytus špinatus užpilkite verdančiu vandeniu, sutrinkite blenderiu, sumaišykite su miltais, žiupsneliu druskos ir išminkykite vientisą ir elastingą tešlą. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą valandai.
2. Įdarui smulkiai supjausčiau svogūnus ir grybus, juos gana kruopščiai ir ilgai pakepinau, kad sustiprėtų grybų skonis.
3. Į faršą sudėkite svogūnus ir grybus, įberkite druskos, pipirų, įberkite smulkintų petražolių.
4. Tešlą plonai iškočiokite, išpjaukite stačiakampius, į vidurį įdėkite įdaro ir apvyniokite apkepą su mėsa, kaip saldainį.
5. Dešreles virkite pasūdytame vandenyje apie 7 minutes.
6. Padažui svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais ir pakepinkite, kol taps traškus. Supilkite grietinėlę, suberkite sutrintus džiovintus baltuosius grybus (aš juos tarkuoju smulkia tarka), druską ir pipirus. Patiekite dešreles su grybų padažu.
Mėgaukitės!
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasLitovski wurst su mėsa
Recepto nuotrauka: „Lietuviškas mėsos vurst su mėsa – 1 žingsnis
Recepto nuotrauka: Mėsa ir lietuviškos raganos – 2 žingsnis
Recepto nuotrauka: Lietuviškos raganos su mėsa – 3 žingsnis