Lietuviškos zandrinės bulvytės

Perpjaukite lydeką be žvynų išilgai nugaros į 2 dalis, nupjaukite nugarkaulį ir šonkaulių kaulus, pašalinkite odą, nuplaukite. Mėsą supjaustykite ilgomis juostelėmis (20-25 cm), pabarstykite druska ir pipirais, apvoliokite miltuose, panardinkite į kiaušinį, išplaktą su pienu, apvoliokite džiūvėsėliuose, suvyniokite abiejuose galuose į ritinėlį, susukite plonu mediniu smeigtuku, kad neišsivyniotų. Paruoštus lydekų suktinukus apkepkite katilėlyje įkaitintame augaliniame aliejuje, ištraukite iš riebalų dantytu iešmeliu. Dėkite ant grotelių ir pašaukite į orkaitę, kur keps 5-10 minučių. Iškeptą sardelę sudėkite į lėkštę, išimkite iešmelius ir uždėkite citrinos griežinėlius. Papuoškite keptomis bulvėmis, pabarstykite žalumynais, patiekite atskirai su pomidorų padažu.

Produktai Lietuviškos zandrinės bulvytės

zander 2 vienetai.
kiaušiniai 1 vnt.
pieno 1 valgomasis šaukštas.
kvietiniai miltai 1 valgomasis šaukštas
Maltos baltos duonos trupiniai 4 šaukštai.
augalinis aliejus 0,5 puodelio
6 bulvės
citrina 0,5 vnt.
pomidorų padažas 1 puodelis
petražolių žalumynai pagal skonį
druskos pagal skonį
pipirų pagal skonį

Parašykite komentarą