Silkę supjaustykite filė ir mažais kubeliais. Nuplaukite bulves ir morkas, išvirkite jas su lupenomis, nulupkite ir atskirai supjaustykite kubeliais. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną. Paruoškite padažą. Pieną susmulkinkite ir šaukštu sutrinkite su cukrumi, actu ir svogūnais. Sudėkite salotas į silkės keptuvę, pakaitomis dėliodami žuvies ir daržovių sluoksnius. Kiekvieną sluoksnį apšlakstykite padažu. Ant viršaus pabarstykite salotas žalumynais.
Produktai Lietuviškos salotos
sūdyta silkė 2 vnt.
bulvės (gumbai) 4 vnt.
vidutinio dydžio morkos 2 vnt.
vidutinio dydžio svogūnas 1 vnt.
Susmulkintos krapų žolelės 1 valgomasis šaukštas.
obuolių sidro acto 1 valgomasis šaukštas.
cukraus pagal skonį
pipirų pagal skonį