Į žalių bulvių košę sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną, šoninę, dešrą ir rūkytą krūtininę.
Paruoštą masę sudėkite ant riebalais išteptos kepimo skardos, pabarstykite džiūvėsėliais. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 50 minučių.
Bulvių babka patiekite su grietinės padažu.
Paruoškite grietinės padažą:
Miltus pakepinkite sausoje keptuvėje, kol jie taps šviesiai geltoni ir atvės. Miltus sumaišykite su ištirpintu sviestu. Įmaišykite grietinę. Užvirinkite, pagardinkite druska ir pipirais. Padažą virkite 5 minutes. Perkoškite ir vėl užvirinkite.
Produktai Bulvių babka su krūtinine mėsa
10-12 bulvių
susmulkintos šoninės 2 valgomieji šaukštai.
dešra (pagal skonį) 4 griežinėliai
šonkauliukas (pagal skonį) 4 griežinėliai
svogūnas 1 galva
džiūvėsėlių 1 valgomasis šaukštas.
aliejumi patepkite skardą tiek, kiek reikia.
Grietinės padažui
grietinė 1 puodelis
sviesto 0,5 valgomojo šaukšto
miltai 0,5 valgomojo šaukšto
druskos pagal skonį
pipirų pagal skonį