Lietuviški varškės pyragai

Mieles ištirpinkite šiltame piene su trupučiu cukraus. Iš miltų, kiaušinių ir margarino išminkykite gana standžią tešlą. Palikite jį pakilti 1-1,5 valandos, tada dar kartą apdorokite ir iškočiokite. Stikline iš tešlos išpjaukite apskritimus, tada ant kiekvieno apskritimo dėkite įdarą. Suformuokite pusmėnulio formos ritinėlius, tada sudėkite juos į sietelį taip, kad nesiliestų vienas su kitu. Uždėkite sietą ant puodo su verdančiu vandeniu ir virkite pyragėlius garuose, kol jie išvirs. Prieš patiekdami aptepkite sviestu ir apibarstykite cukrumi bei cinamonu.

Produktai Lietuviški varškės pyragai

tešla:
500 g miltų
mielės 40 g
1 puodelis pieno
kiaušiniai 1
druskos 1 žiupsnelis
margarinas 100 g
įdaras:
varškė 500 g
kiaušinio trynys 2 vnt.
cukraus 1 valgomasis šaukštas.
druskos 1 žiupsnelis
tiek ištirpinto sviesto, kiek reikia.
cukraus tiek, kiek reikia.
cinamono pagal skonį

Parašykite komentarą