Išvirkite bulves ir burokėlius (atskirai), nulupkite bulves, supjaustykite jas kubeliais, o burokėlius sutarkuokite arba sutarkuokite. Svogūnus smulkiai supjaustykite ir sutrinkite su druska. Nulupkite šviežius agurkus, supjaustykite juos julieno juostelėmis. Sumaišykite daržoves, supilkite į kefyrą, įberkite druskos, cukraus, citrinos rūgšties ir pabarstykite smulkiai supjaustytais žalumynais. Patiekdami į lėkštę įdėkite po gabalėlį virto kiaušinio ir grietinės. Karštas virtas bulves patiekite atskirai.
Produktai Lietuviška burokėlių sriuba
kefyras 1-1,5 litro
burokėliai 2-3 vnt.
žaliasis svogūnas 1 ryšulėlis
bulvės 8-10 vnt.
agurkai 2 vnt.
kiaušiniai 2 vnt.
grietinė 0,5 puodelio
druskos pagal skonį
citrinos rūgšties pagal skonį
krapų žalumynų 1 valgomasis šaukštas.
petražolių žolelių 1 valgomasis šaukštas.