Paruoškite lietuviškus šaltibarščius ant kefyro vasarą pagal šį receptą – skanu, sveika ir vėsu! Karštas virtas bulves patiekite pabarstytas krapais.
Ingredientai Lietuviški šaltibarščiai (3 porcijoms)
Kefyras – 500 g
Virtas vanduo – 300 g
Burokėliai – 400 g
Žalieji svogūnai – 15 g
Kiaušiniai – 1 kiaušinis
Grietinė – 60 g
Krapai – 1 ryšulėlis (pagal skonį)
Druska – 1 šaukštelis (pagal skonį)
Lietuviškų šaltibarščių receptas
Recepto nuotrauka: Šaltibarščiai – 1 žingsnis
Lietuviškų šaltibarščių recepto ingredientai.
Recepto nuotrauka: Šaltibarščiai – 2 žingsnis
Kaip gaminti lietuviškus šaltibarščius:
Išvirkite burokėlius. Burokėlius nuplaukite, užpilkite šaltu vandeniu ir užvirinkite. Virkite ant mažos ugnies po dangčiu, kol suminkštės (apie 60-90 minučių).
Recepto nuotrauka: Šaltibarščiai – 3 etapas.
Išvirkite kiaušinį. Kiaušinį supilkite į šaltą vandenį, užvirinkite. Virkite ant vidutinės ugnies 10 minučių. Nusausinkite kiaušinį. Į kiaušinį įpilkite šalto vandens.
Recepto nuotrauka: Šaltibarščiai – 4 žingsnis
Nuplaukite svogūnus ir krapus. Smulkiai juos supjaustykite.
Recepto nuotrauka: Šaltibarščiai lietuviškai – 5 žingsnis
Burokėlius nulupkite ir supjaustykite julieno juostelėmis.
Recepto nuotrauka: Šaltibarščiai lietuviškai – 6 žingsnis.
Suplakite sūdytą kefyrą.
Recepto nuotrauka: šaltibarščiai lietuviški barščiai – 7 žingsnis
Tada įpilkite atvėsinto verdančio vandens. Tada supilkite atvėsintą virintą vandenį ir suplakite.
Recepto nuotrauka: šaltibarščiai lietuviški – 8 žingsnis.
Įdėkite virto burokėlio, supjaustyto julieno juostelėmis, krapų ir žaliojo svogūno.
Lietuviški šaltibarščiai – 9 žingsnis.
Maišykite. Lietuviški šaltibarščiai paruošti.
Recepto nuotrauka: Šaltibarščiai – 10 žingsnis.
Patiekdami į šaltus lietuviškus barščius įdėkite virto kiaušinio griežinėlių ir grietinės.
Mėgaukitės!