Lietuviški koldūnai (virtiniai) pasirodė labai skanūs, nors mums kiek neįprasti. Lietuviškų koldūnų tešla gaminama iš kiaušinių trynių ir miltų, nededant vandens. Įdarą sudaro žalios bulvės ir svogūnai, pakepinti riebaluose. Jie verda šiek tiek ilgiau, tačiau išlaiko formą ir nesutrupa.
Ingredientai Lietuviški koldūnai (virtiniai) (2 porcijoms)
Tešlai:
Kiaušinis – 3 vnt.
Miltai – 1 puodelis.
Druska – 0,5 šaukštelio.
*
Įdarui:
Bulvės – 5 vnt.
Svogūnai – 1 spyglys.
Rūkyta šoninė – 50 g
Druska – pagal skonį
Maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasLietuviški koldūnai
Recepto nuotrauka: Lietuviški koldūnai – 1 žingsnis.
Paruoškite produktus lietuviškiems koldūnams su bulvėmis.
Gaminimo nuotrauka: Lietuviški koldūnai (vartininkai) – 2 žingsnis.
Kaip gaminti lietuviškus koldūnus (virtinukus):
Į dubenį įmuškite 1 kiaušinį ir sudėkite 2 kiaušinių trynius. Pagardinkite druska ir šiek tiek suplakite.
Recepto nuotrauka: Lietuviški koldūnai – 3 žingsnis
Įmaišykite miltus dalimis, kiekvieną kartą maišydami iki vientisos masės.
Recepto nuotrauka: Lietuviški koldūnai – 4 žingsnis
Užminkykite vientisą elastingą tešlą. Tešla bus šiek tiek standi. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite 20-30 minučių, kol tešla šiek tiek suminkštės.
Recepto nuotrauka: Lietuviški koldūnai – 5 etapas
Žalias bulves nulupkite ir sutarkuokite smulkia tarka.
Recepto nuotrauka: Lietuviški koldūnai – 6 etapas
Tada bulves labai gerai nuspauskite, kol jos bus beveik sausos.
Recepto nuotrauka: Lietuviški koldūnai – 7 etapas
Šoninę ir svogūną supjaustykite kubeliais.
Recepto nuotrauka: Lietuviški koldūnai – 8 žingsnis
Riebalus kepkite įkaitintoje keptuvėje, kol įgaus auksinę spalvą. Tada išimkite iš keptuvės.
Recepto nuotrauka: Lietuviški koldūnai – 9 etapas
Į keptuvę sudėkite svogūną, pagardinkite druska ir pipirais ir pakepinkite.
Recepto nuotrauka: Lietuviški koldūnai – 10 žingsnis
Sudėkite šoninę ir svogūną ir pakepinkite kartu.
Recepto nuotrauka: Lietuviški koldūnai (senoviniai) – 11 veiksmas
Į kruopščiai išspaustas bulves sudėkite pusę su šonine pakepintų svogūnų ir sumaišykite. Lietuviškų koldūnų įdaras paruoštas.
Recepto nuotrauka: Lietuviški koldūnai (senoviniai) – 12 žingsnis
Iškočiokite tešlą. Tešla yra lanksti, lengvai iškočiojama, nesuplyšta ir nelimpa prie stalo ar kočėlo. Iš tešlos išpjaukite apskritimus arba kvadratus, kurie būdingesni šiems koldūnams.
Recepto nuotrauka: Lietuviški koldūnai – 13 žingsnis.
Įdarą dėkite ant tešlos apskritimų.
Recepto nuotrauka: Lietuviški koldūnai – 14 žingsnis
Koldūnus gaminkite tradiciniu būdu. Jei turite gerai nuspaustų bulvių įdarui, tai neturėtų kelti problemų.
Recepto nuotrauka: Lietuviški koldūnai – 15 žingsnis
Taip pagaminkite visus koldūnus.
Koldūnus išvirkite pasūdytame vandenyje ir įberkite druskos. Tada sudėkite juos į keptuvę, užvirkite, sumažinkite ugnį iki vidutinės ir virkite 12-15 minučių, kol išvirs.
Recepto nuotrauka: Lietuviški koldūnai (vartiniai) – 16 žingsnis
Paruoštus lietuviškus koldūnus su bulvėmis sudėkite į lėkštę, apibarstykite juos svogūnais, pakepintais riebaluose, ir patiekite karštus. Gero apetito!