Paruoškite tešlą kaip koldūnams, išvirkite bulves, nusausinkite ir sutarkuokite arba sumalkite. Kiaulienos lašinius supjaustykite kubeliais ir pakepinkite kartu su smulkintu svogūnu, sumaišykite su bulvių tyre, įmuškite žalius kiaušinius, įberkite druskos ir pipirų. Iškočiokite 1,5-2 mm storio tešlą ilga juosta, įdarą dėkite šaukštu 2-3 cm nuo tešlos krašto. Tešlą su malta mėsa iškočiokite taip, kad ji uždengtų maltą mėsą, tada paspauskite tešlą aplink maltą mėsą ir išpjaukite metaliniu grioveliu. Prieš patiekdami virkite koldūnus verdančiame pasūdytame vandenyje, apšlakstykite sviestu. Grietinę patiekite atskirai. Kartais koldūnus dedame ant metalinės skardos, užpilame grietine, apibarstome sūriu ir kepame orkaitėje.
Produktai Lietuviški koldūnai
miltų 2 puodeliai
kiaušiniai 2 vnt.
Įdarui:
6 bulvės.
svogūnai 2 galvutės
Šoninė (lašiniai, šoninė) 2 vnt.
sviesto 1 valgomasis šaukštas.
kiaušiniai 1 vnt.
grietinė 4 šaukštai
maltų juodųjų pipirų pagal skonį
druskos pagal skonį