Lietuviški šaltibarščiai (burokėlių sriuba arba chłodnik) yra nepakeičiamas patiekalas karštomis dienomis.
Ingredientai Lietuviškas burokėlių chłodnik (4 porcijoms)
Kefyras (arba jogurtas) – 0,5-0,7 l
Burokėliai – 2 vienetai.
Kiaušiniai – 3 vnt.
Agurkai – 2 vnt.
Žalieji svogūnai – 1/2 ryšulėlio
Šviežių krapų – pagal skonį
Šviežios petražolės – pagal skonį
Citrinų sultys – 1 šaukštelis.
Druska – pagal skonį
Maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasLietuviški burokėliai Šaltibarščiai
Recepto nuotrauka: Lietuviškas burokėlių šaltkrepšis – 1 žingsnis
Paruoškite lietuviškam šaltibarščiui skirtus ingredientus.
Recepto nuotrauka: Lietuviškas burokėlių šaltkrepšis – 2 etapas
Burokėlius išvirkite, kol suminkštės (apie valandą), atvėsinkite ir nulupkite.
Kaip paruošti receptą: Lietuviškas burokėlių „Chłodnik” – 3 žingsnis
Kiaušinius virkite, kol jie kietai išvirs (8-9 min.), atvėsinkite ir nulupkite.
Recepto nuotrauka: Burokėlių šaltkrepšis Lietuvoje – 4 veiksmas
Sutarkuokite virtus burokėlius, užpilkite juos citrinos sultimis.
Recepto nuotrauka: Burokėlių šaltkrepšis Lietuvoje – 5 veiksmas
Sutarkuokite virtus kiaušinius ant tarkos.
Recepto nuotrauka: Burokėlių šaltkrepšis Lietuvoje – 6 veiksmas
Smulkiai supjaustykite krapus, petražoles ir svogūnus.
Recepto nuotrauka: Lietuviškas burokėlių šaltkrepšis – 7 veiksmas
Nulupkite ir sutarkuokite agurkus.
Recepto nuotrauka: Burokėlių šaltkrepšis Lietuvoje – 8 veiksmas
Sumaišykite visus susmulkintus ingredientus puode, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
Recepto nuotrauka: Lietuviškas burokėlių šaltasis kremas – 9 žingsnis
Supilkite šaltą kefyrą arba nesaldintą skystą jogurtą. (Jei neturite kefyro ar jogurto, galite įdėti grietinės, jei reikia, atskiesti vandeniu).
Recepto nuotrauka: Lietuviškas burokėlių šaltkrepšis – 10 veiksmas
Prieš patiekiant burokėlių chłodnik galima papildomai atvėsinti. Lietuvišką šaltibarščių sriubą galite patiekti su virtomis bulvėmis vietoj duonos.
Mėgaukitės!