Lietuviška žąsis su obuoliais

Žąsį apipjaustykite, įtrinkite išorę ir vidų šaukštu kmynų ir druskos, įdarykite mažais obuoliais (Tirolio, kiniškais Pepino), pabarstytais druska ir mairūnu (pjūviuose). Kepkite ant kepimo skardos su aliejumi ir svogūnais, užpilkite sultiniu. Atskirai iškepkite 6-8 gerus didelius obuolius su imbieru, mairūnu ir cukrumi. Uždenkite jais žąsį ir užpilkite padažu.

Produktai Lietuviška žąsis su obuoliais

Dėl 1 žąsies:
obuolių 10-12 vnt.
svogūnai 4 vnt.
kmynų 1 valgomasis šaukštas.
mairūno 1 šaukštelis.
imbiero pagal skonį
cukraus pagal skonį
druskos pagal skonį

Parašykite komentarą