Lietuviška žąsis su obuoliais

Žąsis yra toks unikalus paukštis, kad net visiškai nepatyrusiam virėjui labai sunku ją sugadinti. Tačiau dėl skuboto kepimo žąsis gali likti kieta, o jos plutelė gali būti nevirškinama.

1,5-2 kg žąsies skerdeną išlaisvinkite nuo riebalų pertekliaus, įtrinkite išorę ir vidų šaukštu kmynų ir druskos, įdarykite mažais obuoliais (pavyzdžiui, Tirolio, kinų Pepino), pabarstytais druska ir mairūnais (pjūviais). Kepkite ant kepimo skardos su 10-12 obuolių, uždenkite jais žąsį ir kepkite 2,5-3 valandas, dažnai apšlakstydami sultimis. Prieš patiekdami žąsį apipilkite padažu.

Produktai Lietuviška žąsis su obuoliais

žąsies skerdena 1,5-2 kg
kmynai 1 valgomasis šaukštas
druskos pagal skonį
pipirų pagal skonį
Įdarui ir garnyrui
obuolys 10 vnt.
druskos pagal skonį
mairūnas pagal skonį

Parašykite komentarą