Nuplaukite džiovintas slyvas (jei tai obuoliai, juos nuplaukite, išimkite šerdį ir supjaustykite skiltelėmis). Vaisius sudėkite į verdantį vandenį su cukrumi ir virkite. Likus 8-10 minučių iki sriubos virimo pabaigos į sriubą įdėkite mažus koldūnėlius. Baigiant virti įberkite cinamono ir citrinos rūgšties. Paruoštą patiekti patiekalą apliekite grietine.
Sriubai su šviežiais obuoliais arba džiovintomis slyvomis citrinos rūgšties galima nenaudoti, o cukraus kiekį padidinti 20 g.
Paruoškite gnocchi, užminkydami standžią tešlą ir sutarkuodami ją stambia tarka.
Produktai Lietuviška saldi sriuba
150 g džiovintų slyvų
arba obuolys 600 g
arba slyvos 250 g
cukrus 100 g
citrinos rūgštis 1 g
cinamonas 1 g
vanduo 0,8 l
Koldūnams:
kvietiniai miltai 100 g
vanduo 10 g
druskos pagal skonį
cukraus pagal skonį
kiaušiniai 0,5
grietinė 60g