Bulves (1,1 kg) nulupkite, sutarkuokite ir išspauskite. Likusias bulves išvirkite su lupenomis, nulupkite ir sutarkuokite, įberkite druskos ir sumaišykite su išspaustomis bulvėmis. Įdaras: varškę sumalkite, sudėkite kubeliais supjaustytą virtą šoninę ir smulkiai supjaustytą žalią arba keptą svogūną. Viską sumaišykite. Iš bulvių masės formuokite paplotėlius. Į kiekvieno iš jų vidurį įdėkite įdaro, sujungkite kraštus ir suformuokite cepeliną (jis turi būti panašus į Kijevo kotletą). Įdėkite cepelinus į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite 15 minučių. Patiekite su grietinės ir sviesto padažu.
Produktai Šalies stiliaus cepelinai
bulvės 1,24 kg
žalieji svogūnai 10 g
arba svogūnas 10 g
kiaulienos riebalai 4 g
varškė 120 g
krūtinėlė 80 g
grietinė 80 g
sviestas 60 g
druskos pagal skonį