Lavash samsa su malta mėsa orkaitėje

Siūlau orkaitėje pasigaminti sultingą, skanią, burnoje tirpstančią ploną pitos samosą, įdarytą malta mėsa. Šis receptas pravers, jei norite pradžiuginti artimuosius greitu pyragu. Galite naudoti bet kokią maltą mėsą, šį kartą naudojau maltą kiaulieną ir jautieną. Paruoškite šį lavašo samosos receptą ir tai bus puikus užkandis jums ir jūsų šeimai!

Sudedamosios dalys

Norėdami orkaitėje pagaminti įdarytą pita samsą, turėsite:

  • bet kokios maltos mėsos (mano atveju – mišrios maltos kiaulienos ir jautienos) – 200 g;
  • plonas lavašas (naudojau kvadratinį lavašą, kurio kraštinės 36 cm) – 2 lakštai;
  • sviestas – 30 g;
  • svogūnai – 0,5 vnt;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų – pagal skonį;
  • kiaušinio trynys – 1 vnt;
  • sezamo – 1 šaukštelis.

gaminimo procesas

  1. Gaminkite samsą iš šviežio lavašo, nes jis yra minkštas ir lengvai susukamas. Nulupkite svogūną ir smulkiai supjaustykite. Į dubenį supilkite maltą mėsą ir susmulkintą svogūną, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
  2. Labai gerai sumaišykite maltą mėsą su svogūnais ir samosos įdaras paruoštas.
  3. Plonus pitos duonos lakštus supjaustykite 12 cm pločio juostelėmis. Turiu 6 vienetus.
  4. Vieną lavašo juostelę iš vienos pusės patepkite gabalėliu sviesto. Kol formuojate vieną samosą, likusias juosteles sudėkite į maišelį, nes lavašas greitai išdžiūsta.
  5. Ant juostelės krašto dėkite trikampio formos sluoksnį maltos mėsos. Įdarą geriau padalyti pagal juostelių skaičių (aš padalinau įdarą į 6 lygias dalis).
  6. Apverskite trikampį ir įdarą ant likusios lavašo dalies. Turime trikampį voką. Toliau suvyniokite lavašą į trikampį voką.
  7. Lavašo samosa gaminama taip, kaip parodyta nuotraukoje. Likusias lavašo juosteles ir įdarą panaudokite taip pat, suformuodami samosos ruošinius. Iš viso turiu 6 vienetus.
  8. Perkelkite lavašo samsa ruošinius į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Kiaušinio trynį lengvai suplakite šakute. Kiaušinio trynį patepkite riebalais. Ant viršaus pabarstykite sezamo sėklų.
  9. Skardą su lavašo samsa pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę maždaug 25 minutėms. Samsa paruduos, įdaras gerai iškeps.
  10. Praėjus 25 minutėms išimame samsą iš orkaitės, leidžiame jam šiek tiek atvėsti, o tada vaišinamės gardžiu, apetitą žadinančiu samsu iš pitos su mėsos įdaru.
  11. Gero apetito!

 

Parašykite komentarą