lašišos salotos

Lašišos salotos receptas

Šis lašišos salotų receptas – tai pagrindinio patiekalo salotos su smulkintomis daržovėmis, dribsnių turinčia žuvimi ir aštriu citrusinių vaisių padažu. Salotose gausu baltymų ir sveikųjų riebalų, todėl jos maistingos ir skanios!

Ingredientai

SALOTOMS

  • 8 uncijų virtos ir išskobtos lašišos* (jei neturite lašišos likučių, žr. pastabas po recepto instrukcijomis, kad sužinotumėte, kaip iškepti lašišos filė)
  • 3 puodeliai supjaustytų agurkų
  • 3 puodeliai raudonųjų paprikų supjaustyti
  • ¾ puodelio raudonųjų svogūnų supjaustyti
  • 1 vidutinio dydžio avokadas supjaustytas
  • 4 puodeliai susmulkintų salotų
  • 1 valgomasis šaukštas šviežių petražolių susmulkintas

PADAŽUI

  • 5 valgomojo šaukšto šviežiai spaustų citrinos sulčių
  • 3 šaukštai ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • Druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį

Instrukcijos

  1. Į didelę salotinę sudėkite lašišą, agurką, raudonąją papriką, raudonąjį svogūną, avokadą ir salotas. Viską sumaišykite, kol susijungs.
  2. Į stiklainį įpilkite šviežiai spaustų citrinų sulčių ir alyvuogių aliejaus. Įberkite druskos ir pipirų ir viską suplakite. Toliau plakite plakdami, tuo pat metu supilkite alyvuogių aliejų*.
  3. Paragaukite padažo, kad patikrintumėte prieskonius, ir užpilkite ant salotų. Mėgaukitės!

Patarimai

  • Norėdami paruošti lašišą, įkaitinkite orkaitę iki 400 °F. Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi arba silikoniniu kilimėliu. Sudėkite lašišą ant kepimo skardos oda žemyn, pagardinkite druska ir pipirais ir kepkite 10-12 minučių. Išimkite iš orkaitės ir leiskite lašišai atvėsti. Mėsą nulupkite ir atidėkite į šalį.
  • Jei nenorite kepti šviežios lašišos, galite naudoti konservuotą lašišą.
  • Stenkitės naudoti šviežiai išspaustas citrinų sultis, nes buteliukuose esančios sultys neturi tokio ryškaus skonio.
  • Laikyti: Laikykite lašišos likučius šaldytuve sandariame inde iki 4 dienų. Šis padažas šaldytuve sandariai uždarytame inde išlieka tinkamas apie 5 dienas.
  • Užšaldyti: Išvirtą lašišą užšaldykite šaldymui skirtame maišelyje, kai filė pasiekia kambario temperatūrą. Užšaldykite iki 4 mėnesių.

Parašykite komentarą