Lašišos salotos receptas
Šis lašišos salotų receptas – tai pagrindinio patiekalo salotos su smulkintomis daržovėmis, dribsnių turinčia žuvimi ir aštriu citrusinių vaisių padažu. Salotose gausu baltymų ir sveikųjų riebalų, todėl jos maistingos ir skanios!
Ingredientai
SALOTOMS
- 8 uncijų virtos ir išskobtos lašišos* (jei neturite lašišos likučių, žr. pastabas po recepto instrukcijomis, kad sužinotumėte, kaip iškepti lašišos filė)
- 3 puodeliai supjaustytų agurkų
- 3 puodeliai raudonųjų paprikų supjaustyti
- ¾ puodelio raudonųjų svogūnų supjaustyti
- 1 vidutinio dydžio avokadas supjaustytas
- 4 puodeliai susmulkintų salotų
- 1 valgomasis šaukštas šviežių petražolių susmulkintas
PADAŽUI
- 5 valgomojo šaukšto šviežiai spaustų citrinos sulčių
- 3 šaukštai ypač tyro alyvuogių aliejaus
- Druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį
Instrukcijos
- Į didelę salotinę sudėkite lašišą, agurką, raudonąją papriką, raudonąjį svogūną, avokadą ir salotas. Viską sumaišykite, kol susijungs.
- Į stiklainį įpilkite šviežiai spaustų citrinų sulčių ir alyvuogių aliejaus. Įberkite druskos ir pipirų ir viską suplakite. Toliau plakite plakdami, tuo pat metu supilkite alyvuogių aliejų*.
- Paragaukite padažo, kad patikrintumėte prieskonius, ir užpilkite ant salotų. Mėgaukitės!
Patarimai
- Norėdami paruošti lašišą, įkaitinkite orkaitę iki 400 °F. Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi arba silikoniniu kilimėliu. Sudėkite lašišą ant kepimo skardos oda žemyn, pagardinkite druska ir pipirais ir kepkite 10-12 minučių. Išimkite iš orkaitės ir leiskite lašišai atvėsti. Mėsą nulupkite ir atidėkite į šalį.
- Jei nenorite kepti šviežios lašišos, galite naudoti konservuotą lašišą.
- Stenkitės naudoti šviežiai išspaustas citrinų sultis, nes buteliukuose esančios sultys neturi tokio ryškaus skonio.
- Laikyti: Laikykite lašišos likučius šaldytuve sandariame inde iki 4 dienų. Šis padažas šaldytuve sandariai uždarytame inde išlieka tinkamas apie 5 dienas.
- Užšaldyti: Išvirtą lašišą užšaldykite šaldymui skirtame maišelyje, kai filė pasiekia kambario temperatūrą. Užšaldykite iki 4 mėnesių.