Šokolado lazanija receptas (No-Bake desertas)
Šis klasikinis šokolado lazanijos receptas yra skanus. Lengvas, nekeptas desertas su „oreo” plutele, sodriu sūrio pyrago sluoksniu ir šokoladiniu pudingu.
Ingredientai
Plutelės sluoksnis:
- 14,3 uncijų „Oreos” arba 405 gramų.
- 6 valg. šaukštai nesūdyto sviesto, ištirpinto
Sūrio pyrago sluoksnis:
- 12 oz kreminio sūrio, kambario temperatūros
- 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
- 1/4 puodelio cukraus pudros
- 8 uncijos šaldytuve atvėsintos plaktos cukraus pudros (plaktos glazūros)
Šokoladinio pudingo sluoksnis:
- Šokoladinis pudingas: 7,8 oz tirpiųjų šokoladinių pudingų (du 3,9 oz pakeliai).
- 3 1/4 puodelio šalto nenugriebto pieno
Viršutinis sluoksnis:
- 8 uncijų šalto plaktuvo, atšaldyto (plaktos glazūros)
Instrukcijos
Paruoškite „Oreo” plutą:
- Virtuviniame kombaine arba blenderiu sutrinkite visą pakuotę „Oreos” su kremu, kol susidarys smulkūs trupiniai. Atidėkite apie 3 valgomuosius šaukštus susmulkintų riestainių įdarui. Perkelkite į dubenį ir sumaišykite su ištirpintu sviestu.
- Į 9 „x13” dydžio kepimo indą mentele įspauskite oreo mišinį į formos dugną, kad susidarytų plutelė. Palaikykite šaldytuve, kol ruošite sūrio pyrago sluoksnį.
Paruoškite sūrio pyrago sluoksnį:
- Dideliame dubenyje išsukite kreminį sūrį su vanile ir milteliniu cukrumi. Įmaišykite atvėsintą plaktą varškę. Tolygiai ir atsargiai paskirstykite plutą. Palaikykite šaldytuve, kol ruošite pudingo sluoksnį.
Paruoškite šokoladinio pudingo sluoksnį:
- Dubenyje suplakite pudingo mišinį ir pieną, kol pudingas sutirštės.
- Šokoladinį pudingą tolygiai paskirstykite ant sūrio pyrago sluoksnio. Palaikykite šaldytuve, kol pudingas sustings.
Viršutinis sluoksnis:
- Ant viršaus kaip paskutinį sluoksnį užtepkite atvėsusio plakinio ir pabarstykite pasiliktais smulkintais „Oreos” sausainiais, tada uždenkite ir atšaldykite bent 2 valandas ir laikykite atšaldytą, kol paruošite patiekti.