LAŠIŠA KREMINIAME PADAŽE ORKAITĖJE
Pats skaniausias ir paprasčiausias būdas paruošti raudonąją žuvį! Lašiša kreminiame padaže orkaitėje gaunasi itin skani, ypač pridėjus įvairių prieskonių. Tai sveika, skani, burnoje tirpstanti žuvis!
SUDĖTIS / INGREDIENTAI
- Lašiša – 500 gr
- Riebios grietinėlės – 1 krūva
- Česnakai – 2 krumpliaračiai
- čiobrelių, čiobrelių – pagal skonį
- Alyvuogių aliejus – 1 valgomasis l
- Grūdėtosios garstyčios – 1 arbatinis šaukštelis
- Citrinos (nebūtina) – 0,25 vnt.
- Druska – pagal skonį
- Pipirai – pagal skonį
GAMINIMAS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
- Kaip orkaitėje iškepti lašišą kreminiame padaže? Pirmiausia paruoškite visus produktus. Geriau naudoti šviežią, nešaldytą žuvį, tada ji bus labai minkšta ir sultinga. Vietoj lašišos galima naudoti pigesnes žuvis, tokias kaip: kuoja, skiauterėtoji lašiša, rausvoji lašiša ir kt. Patiekalo skonis bus šiek tiek kitoks, bet ne mažiau naudingas. Taigi, išdarinėkite skerdeną, išvalykite ją nuo žvynų ir nuplaukite. Lašišą nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.
- Žuvį supjaustykite filė. Nuo vidaus pašalinkite plėvelę ir išimkite kaulus. Galvą, uodegą ir pelekus galima užšaldyti, o vėliau išvirti kvapnų žuvies sultinį (šiuo atveju nepamirškite nuo galvos pašalinti žiaunų). Jei naudojate pirktus paruoštus filė gabalėlius, nulupkite juos nuo žvynų ir nuplaukite vandenyje.
- Iš abiejų pusių žuvį pagal skonį pasūdykite ir papipirinkite.
- Kepimo indą ištepkite trupučiu augalinio arba alyvuogių aliejaus. Išdėliokite lašišos filė. Svarbu pasirinkti tinkamo dydžio formą. Prie žuvies pridėkite porą čiobrelių šakelių ir petražolių šakelę (tačiau šį žingsnį galima praleisti).
- Paruoškite grietinėlės padažą. Supilkite grietinėlę į nedidelį gilų dubenį. Geriau naudoti riebią grietinėlę, tada paruošta žuvis bus labai minkšta. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Į grietinėlę suberkite per spaudyklę pertrintą česnaką, garstyčias ir šviežių čiobrelių lapelius. Jei reikia, naudokite išspaustas citrinos sultis. Jos suteiks rūgštelės ir gaivių natų. Viską sumaišykite.
- Padažą užpilkite ant žuvies.
- Kepimo indą pašaukite į įkaitintą orkaitę ir palikite 20 minučių 200 laipsnių temperatūroje. Naudokite režimą „iš viršaus į apačią”. Jei įmanoma, likus 5 minutėms iki kepimo pabaigos įjunkite „konvekcijos” režimą. Dėmesio! Kepimo laikas ir temperatūra gali skirtis nuo nurodytų recepte, visą dėmesį skirkite savo orkaitės galimybėms.
- Išimkite paruoštą žuvį su padažu ant lėkštės ir užpilkite ant viršaus kreminio padažo. Patiekite kaip atskirą patiekalą arba prie virtų ryžių.
Česnakų ir šviežių žolelių kiekį pasirinkite pagal savo skonį. Taip galite gaminti ne tik filė, bet ir lašišos kepsnius.
Mėgaukitės patiekalu!
Apžvalga

Recepto pavadinimas
lašiša grietinėlės padaže
Paskelbta
Paruošimo laikas
Vidutinis įvertinimas




