Kepta žuvis
Žuvį kepkite 10 minučių kiekvienam storio centimetrui – tai sena taisyklė, kuri puikiai tinka kepant filė ar kepsnius. Tiek laiko užtenka, kad mėsa iškeptų iki galo, kad būtų nepermatoma, bet ne tiek daug, kad iškeptų. Vienintelė kliūtis kyla, kai filė yra nelygi. Spręskite pagal savo nuožiūrą, bet verčiau mažiau yra daugiau. Neiškeptas dalis visada galite įdėti atgal į orkaitę, bet perkeptų dalių nepakeisite. Patiekite juos tokius, kokie jie yra, arba pridėkite mėgstamo padažo. Puikiai tiks pesto, aioli arba vinaigrette.
SUDEDAMOSIOS DALYS
- 4 bet kokios žuvies filė arba kepsniai, su oda arba be jos, pagal skonį
- Ypač tyro alyvuogių aliejaus
- Smulki jūros druska
- Juodųjų pipirų
- Citrinos skiltelės, skirtos patiekti
PARUOŠIMAS
- Įkaitinkite orkaitę iki 400 laipsnių. Žuvies filė išmatuokite ties storiausia dalimi. Apšlakstykite žuvį alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais ir sudėkite ant skardos, jei palikote odą, oda į apačią.
- Kepkite žuvį po 10 minučių kiekvienam storio centimetrui, kol žuvis taps nepermatoma ir minkšta, kai ją pradursite šakute, bet dar nepradėjusi luptis. Patiekite su citrinos skiltelėmis, apšlakstę dar geru alyvuogių aliejumi.