Lapkotiniu Salieru Salotos

10 gaivių salotų su salierais

Pikantiškos ir sultingos salotos su vištiena, agurkais, krabų lazdelėmis, obuoliais, ananasais ir kt.

Majonezą salotoms galima gaminti savarankiškai , pakeisti grietine, natūraliu jogurtu ar kitais padažais.

1. Salotos su salierais, vištiena, vynuogėmis ir graikiniais riešutais

Ingredientai

  • 300 g vištienos filė;
  • druskos – pagal skonį;
  • maltų juodųjų pipirų – pagal skonį;
  • 1-2 šaukštai sviesto arba augalinio aliejaus;
  • 2-3 salierų stiebai;
  • 100-150 g vynuogių;
  • sauja graikinių riešutų;
  • kelios petražolių šakelės;
  • 1-2 šaukštai majonezo.

Gaminimas

Įtrinkite vištieną druska ir pipirais. Kepkite ją keptuvėje su įkaitintu aliejumi, kol iš visų pusių taps auksinės spalvos. Tada dėkite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę, kepkite dar 8-10 minučių, kol iškeps ir atvės.

Vištieną supjaustykite mažais kubeliais, o salierą – plonais griežinėliais. Vynuoges perpjaukite per pusę ir pašalinkite sėklas, jei jų yra. Smulkiai sukapokite riešutus ir petražoles.

Įpilkite majonezo, druskos, pipirų ir išmaišykite salotas.

2. Salotos su salierais, avinžirniais, apelsinais ir alyvuogėmis

Ingredientai

  • 3 apelsinai;
  • 2-3 salierų stiebai;
  • sauja alyvuogių;
  • ½-1 raudonasis svogūnas;
  • 200-250 g konservuotų arba virtų avinžirnių;
  • kelios šakelės petražolių;
  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • druskos – pagal skonį;
  • maltų juodųjų pipirų – pagal skonį.

Gaminimas

Apelsinų žievelę sutarkuokite smulkia tarka taip, kad liktų 2 šaukštai. Nulupkite apelsinų žievelę, baltas gyslas ir plėveles.

Salierą supjaustykite plonais griežinėliais, o alyvuoges ir svogūnus – mažais gabalėliais. Avinžirnius galima perpjauti per pusę arba palikti sveikus.

Į paruoštus ingredientus sudėkite apelsinų skilteles ir žievelę, smulkintas petražoles, aliejų, druską, pipirus ir sumaišykite.

3. Salotos su salierais, burokėliais ir Adyghe sūriu

Ingredientai

  • 2 vidutinio dydžio burokėliai;
  • 150 g Adyghe sūrio;
  • 1-2 salierų stiebai;
  • keli salotų lapai;
  • 1½-2 arbatiniai šaukšteliai žemės riešutų sviesto;
  • 2-3 šaukštai augalinio aliejaus;
  • druskos – pagal skonį.

Gaminimas

Burokėlius išvirkite, kol suminkštės, atvėsinkite ir nulupkite. Jį ir sūrį susmulkinkite vidutinio dydžio kubeliais, o salierą – plonais gabalėliais.

4. Salotos su salierais, vištiena, avokadu, pomidorais ir agurkais.

Ingredientai

  • 450 g vištienos kojų, šlaunelių arba krūtinėlės su oda ir kaulais;
  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • druskos – pagal skonį;
  • maltų juodųjų pipirų – pagal skonį;
  • 1 didelis agurkas;
  • ½ raudonojo svogūno;
  • 3 salierų stiebai;
  • 200-250 g vyšninių pomidorų;
  • 1 avokadas;
  • ½ ryšulėlio petražolių arba kalendrų;
  • 2 dideli laimai arba citrinos;
  • 1-2 skiltelės česnako.

Gaminimas

Įtrinkite vištieną šaukštu aliejaus, druska ir pipirais ir sudėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos. Kepkite 190 °C temperatūroje apie 20-30 minučių, kol iškeps.

Išimkite vištieną iš orkaitės, uždenkite folija ir palikite atvėsti.

Nuo vištienos nuimkite odą ir supjaustykite mėsą dideliais gabalais. Agurką supjaustykite pusžiedžiais, svogūną – pusžiedžiais, salierą, pomidorus ir avokadą – vidutinio dydžio gabalėliais. Susmulkinkite žalumynus.

Sumaišykite 2 valgomuosius šaukštus aliejaus, laimo arba citrinos sultis, smulkintą česnaką, druską ir pipirus. Gautu mišiniu pagardinkite salotas.

5. Salotos su salierais, krabų lazdelėmis, obuoliu ir kiaušiniais

Ingredientai

  • 2 kiaušiniai;
  • 200 g krabų lazdelių;
  • 1 vidutinio dydžio obuolio;
  • 2 salierų stiebai;
  • 1 valgomasis šaukštas majonezo;
  • druskos – pagal skonį;
  • maltų juodųjų pipirų – pagal skonį.

Gaminimas

Kiaušinius kietai išvirkite (tai užtruks apie 10 minučių), atvėsinkite ir nulupkite.

Kiaušinius, krabų lazdeles ir nuluptą obuolį supjaustykite nedideliais kubeliais, o salierą – plonais griežinėliais.

Sudėkite majonezą, druską, pipirus ir išmaišykite.

6. Salotos su salierais, vištiena, obuoliu, kiaušiniais ir graikiniais riešutais

Ingredientai

  • 4 kiaušiniai;
  • 1 keptos vištienos krūtinėlės;
  • 3-4 salierų stiebai;
  • 2 nedideli obuoliai;
  • 3-4 šaukštai majonezo;
  • druskos – pagal skonį;
  • sauja graikinių riešutų.

Gaminimas

Kiaušinius kietai virkite 10 minučių. Tada atvėsinkite, nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka. Nuo vištienos krūtinėlės nuimkite odą.

Salierą supjaustykite mažais gabalėliais, o krūtinėlę ir obuolius – kubeliais. Sudėkite kiaušinius, majonezą, druską ir išmaišykite.

Salotas pabarstykite smulkintais riešutais.

7. Salotos su saliero šaknimi, moliūgais ir morkomis

Ingredientai

  • 300 g moliūgo ;
  • 100 g saliero šaknies;
  • 1 vidutinio dydžio morka;
  • kelios šakelės petražolių;
  • druskos – pagal skonį;
  • 1-3 šaukštai alyvuogių aliejaus.

Gaminimas

Nuluptą moliūgą, saliero šaknį ir morką sutarkuokite stambia tarka. Sudėkite smulkintas petražoles, druską, aliejų ir išmaišykite salotas.

8. Salotos su salierais, ananasais ir graikiniais riešutais

Ingredientai

  • 4-6 salierų stiebai;
  • sauja graikinių riešutų;
  • 300-350 g konservuotų ananasų gabalėlių;
  • 1-2 šaukštai majonezo;
  • 1 valgomasis šaukštas citrinos sulčių;
  • druskos – pagal skonį;
  • keli salotų lapai.

Gaminimas

Salierą supjaustykite stambiais gabalėliais, o riešutus stambiai sukapokite. Sudėkite ananasus , majonezą, citrinos sultis, druską ir išmaišykite. Patiekite salotas ant salotų lapų.

9. Salotos su salierais, ridikėliais ir agurkais

Ingredientai

  • 300 g ridikėlių;
  • 2 vidutinio dydžio agurkai;
  • 2 salierų stiebai;
  • kelios šakelės krapų;
  • kelios žaliųjų svogūnų plunksnos;
  • 4-5 šaukštai grietinės;
  • druskos – pagal skonį.

Gaminimas

Ridikėlius supjaustykite plonais pusžiedžiais, agurkus – stambiais gabalėliais, salierus – vidutinio dydžio gabalėliais. Sudėkite smulkintus žalumynus, grietinę, druską ir išmaišykite.

10. Salotos su salierais, datulėmis, migdolais ir parmezanu

Ingredientai

  • 7-8 salierų stiebų su lapais;
  • sauja migdolų;
  • 4-5 karališkų datulių;
  • 3 šaukštai citrinos sulčių;
  • druskos – pagal skonį;
  • maltų juodųjų pipirų – pagal skonį;
  • maltų raudonųjų pipirų – pagal skonį;
  • 60 g parmezano;
  • keli šaukštai alyvuogių aliejaus.

Gaminimas

Salierų stiebus supjaustykite kampu ilgais plonais gabalėliais. Prie jų pridėkite sveikų arba susmulkintų lapų.

Migdolus kepkite karštoje keptuvėje 5-7 minutes. Tada supjaustykite juos ir datules mažais gabalėliais.

Į paruoštus ingredientus įpilkite citrinos sulčių, druskos, juodųjų ir raudonųjų pipirų ir išmaišykite.

Naudodami daržovių skustuvą, padarykite nedidelius plonus sūrio griežinėlius. Kartu su aliejumi sudėkite juos į salotas ir dar kartą išmaišykite.

Parašykite komentarą