KEPTUVĖJE KEPTI KOPŪSTAI
Greitas ir skanus, puikus daržovių garnyras! Pasirodo, paprastas ir pigus patiekalas. Tokie keptuvėje kepti kopūstai turi mažai kalorijų. Todėl galite jį valgyti gana dažnai. Jis paruošiamas labai greitai, su juo susitvarkys net virtuvės naujokas.
SUDĖTIS / INGREDIENTAI
- Baltieji kopūstai – 500 g
- Svogūnas- 1 vnt.
- Morkos- 1 vnt.
- Augalinis aliejus- 30 gr
- Druska – skonis
- Sausi prieskoniai – skonis
GAMINIMAS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
- Kaip kepti kopūstus keptuvėje? Pasiruoškite tam reikalingus ingredientus. Svogūnų ir morkų dydį pasirinkite pagal savo skonį. Aš naudojau vidutinio dydžio. Nuo kopūsto galvos pašalinkite viršutinius lapus, kurie yra pažeisti ir netinkami vartoti. Paprastai tai būna 2-3 lapai.
- Nulupkite svogūnus ir morkas ir nuplaukite tekančiu vandeniu, kad pašalintumėte nešvarumus. Svogūną smulkiai supjaustykite, o morkas sutarkuokite stambia tarka.
- Kepimui patogu naudoti gilią keptuvę plokščiu dugnu ir aukštais šonais. Ją įkaitinkite iki karščio ir įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus. Sudėkite smulkintus svogūnus ir morkas. Kepkite daržoves 2-3 minutes ant silpnos ugnies, retkarčiais pamaišydami.
- Kol svogūnai ir morkos kepa, paruoškite kopūstus. Smulkiai supjaustykite jį aštriu peiliu. Kopūstus galite šiek tiek sutrinti rankomis. Jis taps minkštesnis ir greičiau išvirs.
- Tada sudėkite smulkintą kopūstą į keptuvę ir viską išmaišykite. Viską kartu kepkite ant vidutinės ugnies be dangčio 5-7 minutes. Per tą laiką kopūstai nustos traškėti ir sumažės jų tūris.
- Pagal skonį įberkite druskos ir įvairių sausų prieskonių. Aš naudojau šiek tiek paprikos, maltų juodųjų pipirų ir porą žiupsnelių džiovintų bazilikų. Viską sumaišykite su kopūstais. Palaikykite ant ugnies dar 7-10 minučių. Būtinai periodiškai pamaišykite kopūstus, kad nepradėtų degti. Pagal storiausius gabalėlius patikrinkite, ar kopūstai jau paruošti. Jie turi tapti minkšti. Jei norite, galite įpilti šiek tiek pomidorų pastos.
- Kepti kopūstai keptuvėje paruošti! Gero apetito!