kukuruzu miltu blynai

BLYNAI IŠ KUKURŪZŲ MILTŲ

Ryškūs ir spalvingi, skanūs ir kvapnūs – patiks visiems! Kukurūzų miltų blyneliai tokie gražūs ir apetitiški, kad vien pažvelgus į juos norisi paragauti tokių kepinių, ypač su grietine ar medumi, uogiene ar džemu! Kukurūzų miltai jiems suteikia įdomų skonį ir nuostabią spalvą. Išbandykite!

SUDĖTIS / INGREDIENTAI

  • Vištienos kiaušiniai – 2 vnt.
  • Pienas – 1 krūva
  • Cukrus – 2 valgomieji šaukštai
  • Druska – pagal skonį
  • Kukurūzų miltai – 85 gr
  • Augalinis aliejus – 1,5 valgomojo l

GAMINIMAS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

  1. Kaip pasigaminti blynus iš kukurūzų miltų? Paruoškite nurodytus maisto produktus. Galite naudoti bet kokio riebumo pieną, bet kokios rūšies pagal savo skonį. Cukrų taip pat reguliuokite pagal savo skonį. Pasirinkite smulkiai maltus kukurūzų miltus.
  2. Į gilų indą įmuškite vištų kiaušinius, įberkite cukraus ir druskos. Plakite plaktuvu arba mikseriu nedideliu greičiu, kol taps purūs. Jei norite, galite įberti šiek tiek kvapiųjų medžiagų arba vanilinio cukraus.
  3. Supilkite pieną ir išmaišykite. Vietoj pieno galite naudoti grietinėlę, kurios riebumas ne didesnis kaip 10-15 %. Jei vištienos kiaušiniai su šviesiu tryniu, į masę galite įberti 2-3 žiupsnelius ciberžolės, kad gatavas patiekalas įgautų ryškią spalvą.
  4. Supilkite kukurūzų miltus ir suplakite indo turinį. Jei tešla per tiršta, įpilkite daugiau pieno.
  5. Palikite tešlą 40-50 minučių, kad miltai išbrinktų – tai būtina! Daugelis žmonių praleidžia šį žingsnį ir įmaišo kvietinių miltų, tačiau net ir įmaišius kvietinių miltų, tešlą reikia palikti „pailsėti” 20 minučių, kad glitimas suaktyvėtų. Jei tai nebus padaryta, pirmieji blynai plyš, o paskutinieji bus labai tankūs, panašūs į blynus, dėl į dugną nugulusių miltų. Supilkite augalinį aliejų, atsargiai išmaišykite tešlą.
  6. Įkaitinkite keptuvę ant viryklės, įjungę didžiausią kaitrą, pirmą kartą patepkite augaliniu aliejumi arba gabalėliu taukų. Išmaišykite kukurūzų tešlą, pakeldami miltus nuo dugno, supilkite dalį tešlos į keptuvę, pasukite taip, kad tešla išsiskleistų į blyną. Tešla bus vandeninga – nesijaudinkite, taip ir turi būti! Kepkite 1-2 minutes ant vidutinės ugnies, kol kraštai paruduos.
  7. Apverskite ir kepkite dar 1 minutę. Padėkite blyną ant lėkštės ir tokiu pat būdu kepkite likusius blynus, nebetepdami keptuvės aliejumi.
  8. Paruoštus blynus, jei norite, patepkite sviestu arba gabalėliu taukų, į juos galite įvynioti varškės įdarą, vaisių griežinėlius ir pan. Iškylai ar kelionei galite pasigaminti sūdytų kukurūzų blynų, iš ingredientų sąrašo išbraukdami granuliuotą cukrų.
  9. Blynus patiekite šiltus su puodeliu kvapnios arbatos arba kavos, geriausia su medumi. Jie išliks sultingi ir minkšti visą dieną. Daugelis žmonių blynus netgi užšaldo šaldiklyje, o paskui atitirpina mikrobangų krosnelėje, kad suformuotų pyragėlius.

 

Iš kukurūzų miltų pagaminti blyneliai yra sultingi, minkšti ir labai skanūs. Kitaip nei gaminant blynus iš kvietinių miltų, tokią tešlą reikia 40-50 minučių palaikyti kambario temperatūroje, kad miltai išbrinktų, kitaip blynai sprogs! O prieš kepdami būtinai išmaišykite, nes kukurūzų miltai lengvai nusėda ant dugno.

Atkreipkite dėmesį, kad kukurūzų miltų nereikėtų laikyti per karštoje ir sausoje vietoje, nes dėl to jie praras drėgmę ir bus labai sunku juos atkurti su skysčiu.

Parašykite komentarą