Humits
Sudedamosios dalys
- švieži kukurūzai – 8 vnt.
- kondensuotas pienas – 200 g
- razinos – 100 g
- sviestas – 100 g
- kukurūzų miltai – 100 g
- mocarelos sūris – 200 g
Gaminimo būdas
- Paimame kukurūzų burbuoles su lapais, pašaliname lapus ir kelias minutes paviriname.
- Iš 8 kukurūzų varpų išpjauname grūdus ir du kartus permalame per mėsmalę.
- Sutarkuojame 200 g mocarelos ir siunčiame ją į maltus kukurūzus.
- Iš anksto pamirkykite 100 g razinų karštame vandenyje. Per sietelį pertrintas razinas sudėkite į ingredientus ir viską sumaišykite.
- Puode ištirpinkite 100 g sviesto.
- Įpilkite 200 g kondensuoto pieno, kukurūzų masės, 100 g kukurūzų miltų ir viską išmaišykite. Virkite ant didžiausios ugnies, nuolat maišydami.
- Gautą tešlą sudėkite ant kepimo skardos su maistine plėvele, tolygiai paskirstykite. Ant viršaus uždenkite maistine plėvele kontaktiniu būdu ir įdėkite į šaldiklį 5 minutėms.
- Atšaldytą tešlą sudedame į kukurūzų burbuolių lapus, suvyniojame ir surišame virvele. Tada siunčiame ją 1 valandai į dvigubą katilą, tada atvėsiname šaldytuve ir patiekiame. Lapai nuo kūčiukų tarnauja kaip patiekalo apvalkalas. Gero apetito!