Moliūgų uogienė su apelsinais
Ši kvapni ir ryški uogienė nepaliks abejingų. Gaminimas nereikalauja daug laiko ir pastangų, o rezultatas nuostabus. Ačiū už šį receptą nuostabiai merginai ir virėjai Izabelei.
Ingredientai
- 2 kg moliūgų (grynasis svoris)
- 500 g cukraus
- 1 apelsino sultys ir žievelė
- 1 cinamono lazdelės
- 2 žvaigždiniai anyžiai
- 5 gvazdikėliai
ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO RECEPTAS
- Moliūgą supjaustykite kubeliais ir sudėkite į dubenį. Pabarstykite cukrumi ir palikite 1 valandą. Per šį laiką iš moliūgo išsiskirs sultys.
- Po to sudėkite žievelę, apelsinų sultis ir padėkite virti ant nedidelės ugnies.
- Sudėjus žievelę, apelsinų sultis ir uždengus ant nedidelės ugnies virti.
- Tada išimkite prieskonius ir supilkite į švarius stiklainius.