Moliugu Uogiene

Moliūgų uogienė su apelsinais

Ši kvapni ir ryški uogienė nepaliks abejingų. Gaminimas nereikalauja daug laiko ir pastangų, o rezultatas nuostabus. Ačiū už šį receptą nuostabiai merginai ir virėjai Izabelei.

Ingredientai

  • 2 kg moliūgų (grynasis svoris)
  • 500 g cukraus
  • 1 apelsino sultys ir žievelė
  • 1 cinamono lazdelės
  • 2 žvaigždiniai anyžiai
  • 5 gvazdikėliai

ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO RECEPTAS

  1. Moliūgą supjaustykite kubeliais ir sudėkite į dubenį. Pabarstykite cukrumi ir palikite 1 valandą. Per šį laiką iš moliūgo išsiskirs sultys.
  2. Po to sudėkite žievelę, apelsinų sultis ir padėkite virti ant nedidelės ugnies.
  3. Sudėjus žievelę, apelsinų sultis ir uždengus ant nedidelės ugnies virti.
  4. Tada išimkite prieskonius ir supilkite į švarius stiklainius.

Parašykite komentarą