Kugelis (bulvių apkepas)

Kugelis – lietuviškas bulvių patiekalas, labai sotus ir skanus. Tai bulvių apkepas, panašus į didelį keptą bulvinį blyną.

Produktai Kugelis (bulvių apkepas)

Bulvės – 1 kg
Šoninė (lašinių riebalai) – 150 g
Svogūnas – 1 vnt.
Pienas – 0,5 puodelio
Vištienos kiaušinis – 2 vnt.
Tarkuoto sūrio – 4-5 šaukštai.
Augalinis aliejus – jei reikia
Druska – pagal skonį
Maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
Greitas receptasKugelis (bulvių apkepas)
Recepto nuotrauka: Kugelis (bulvių apkepas) – 1 žingsnis.
Paruoškite bulvių apkepui reikalingus produktus.
Nulupkite ir nuplaukite bulves.
Supjaustykite šoninę arba šoninės lašinius ir kepkite kartu su svogūnu, kol taps traškūs. Jei šoninė šiek tiek sausa, įpilkite į ją šiek tiek augalinio aliejaus, kad būtų lengviau kepti.

Recepto nuotrauka: Kugelis (bulvių apkepas) – 2 etapas
Kaip pasigaminti kugelį (bulvių apkepą):

Bulves sutarkuokite stambia tarka ir išspauskite vandenį.

Recepto nuotrauka: Kugelis (bulvių apkepas) – 3 etapas
Supilkite karštą pieną, kad bulvės šiek tiek pravėstų.

Recepto nuotrauka: Kugelis (bulvių apkepas) – 4 žingsnis
Dubenyje suplakite kiaušinius.

Recepto nuotrauka: Kugelis (bulvių apkepas) – 5 etapas
Į bulves įmuškite kiaušinius ir išmaišykite.

Recepto nuotrauka: Kugelis (bulvių apkepas) – 6 etapas
Tada sudėkite keptą šoninę ir svogūną, gerai išmaišykite.

Recepto nuotrauka: Kugelis (bulvių apkepas) – 7 etapas
Paskutinėje vietoje sudėkite tarkuotą sūrį, gerai išmaišykite bulvių masę. Ar sūdyti kugelį, ar ne, priklauso nuo to, kiek druskos yra likučiuose, tačiau jį reikia paskaninti pipirais.

Recepto nuotrauka: Kugelis (bulvių apkepas) – 8 žingsnis
Būsimus kugelius sudėkite į kepimo indą ir kepkite iki 180 laipsnių Celsijaus įkaitintoje orkaitėje 60-80 minučių (priklausomai nuo bulvių rūšies).

Recepto nuotrauka: Kugelis (bulvių apkepas) – 9 etapas
Bulvių apkepą (kugelį) patiekite su šviežiomis žolelėmis ir daržovėmis.

Parašykite komentarą