Norėčiau pasidalyti bananų pyrago įdomiu pavadinimu „Mole Mole” receptu. Šį pyragą gaminu jau ne pirmą kartą ir kiekvieną kartą svečiams jis labai patinka! Pyragas labai skanus, švelnus ir gražus.
Sudedamosios dalys
Norint pasigaminti molinuką, mums reikės:
- Tortas:
- miltų – 200 g;
- pieno – 160 ml;
- cukraus – 100 gr;
- kiaušiniai – 2 vnt;
- Augalinis aliejus be skonio – 80 ml;
- kakava – 40 gr;
- kepimo miltelių – 2 šaukšteliai.
- Suflė:
- varškė – 300 g;
- pieno – 250 ml;
- cukraus – 100 gr;
- želatinos – 10 gr;
- Bananai – 4-5 vnt.
Maisto gaminimo procesas
- Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir kakava. Kiaušinius išplakite su cukrumi, tada supilkite pieną ir augalinį aliejų.
- Sudėkite miltų ir kiaušinių mišinį ir viską sumaišykite šaukštu. Supilkite tešlą į riebalais išteptą formą. Įdėkite indą į įkaitintą orkaitę.
- Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 35-40 minučių. Dantų krapštuku patikrinkite, ar pyragas paruoštas.
- Kol pyragas kepa, paruoškite varškės suflė: užpilkite želatiną pienu ir palikite 30 minučių, kad išbrinktų. Tada pastatykite ant ugnies ir kaitinkite, kol želatina ištirps (neužvirkite!).
- Varškę išsukite su cukrumi, tada plona srovele supilkite ištirpintą želatiną. Viską gerai išplakite.
- Paruoštą pyragą atvėsinkite. Išimkite šerdį (kad liktų šonai ir dugnas).
- Ant pyrago dugno sudėkite bananus.
- Tada užpilkite varškės mišiniu.
- Likusią pyrago dalį sutrupinkite ant viršaus ir švelniai paspauskite. Padėkite pyragą į šaldytuvą per naktį.
- Švelnus ir labai skanus „Mole Mole” pyragas su bananais, supjaustytas gabalėliais ir patiekiamas.
- Mėgaukitės arbatos gėrimu!