Labai skanią naminę bandelę galima pasigaminti su grietinėle. Pyragas minkštas, švelnus ir purus. Džiovintus vaisius arba cukruotus vaisius galima naudoti kaip pagardą. Mano nuomone, kreminis tortas su citrinų žievelėmis ir citrinų glajumi yra ypač skanus ir kvapnus.
Sudedamosios dalys
Kreminiam tortui pagaminti reikės:
- 2 kiaušiniai;
- 150 g cukraus;
- 200 ml dvigubos grietinėlės;
- 1,5 puodelio miltų;
- 1,5 šaukštelio kepimo miltelių;
- Keli lašai vanilės ekstrakto (arba 1 maišelis vanilinio cukraus);
- 1 citrina (tik žievelė).
- Citrinų glazūrai:
- 3 šaukštai cukraus pudros;
- 1/2 citrinos (tik sultys).
Metodas
- Išplakite kiaušinius su cukrumi, supilkite grietinėlę ir dar kartą išplakite. Įpilkite vanilės ekstrakto.
- Nulupkite citrinos žievelę ir įmaišykite į tešlą.
- Palaipsniui įmaišykite miltus ir kepimo miltelius, kol tešla taps tiršta ir vientisa, be miltų gumulėlių.
- Tešlą sudėkite į kepimo formą.
- Kreminį pyragą kepkite iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35-45 minutes, kol įgaus gražią auksinę spalvą. Sausu mediniu pagaliuku patikrinkite, ar pyragas paruoštas.
- Paruoštą pyragą atvėsinkite formoje, tada išverskite ant lėkštės ir aptepkite citrininiu glajumi. Glajui į cukraus pudrą palaipsniui supilkite citrinos sultis ir iš karto išmaišykite. Priklausomai nuo jūsų skonio, glajų galima pasigaminti skystesnį arba mažiau skystą.
- Glaistykite pyragą ir papuoškite pabarstukais. Paruoštas skanus ir kvapnus kreminis pyragas.
- Gero apetito, mėgaukitės su artimaisiais!