Bandelės su pienu keptuvėje

Nuo vaikystės žinojau greitai paruošiamų bandelių su pienu receptą ir skonį. Mano mama labai dažnai juos gamindavo. Jie buvo puikus priedas prie pirmųjų patiekalų, o kartais buvo patiekiami vietoj deserto. Taip, taip, vietoj deserto. Juos tepdavome medumi arba uogiene ir valgydavome su arbata arba pienu. Tai buvo nepamirštamai skanus ir šiltas prisiminimas. Juos lengva pasigaminti, o ingredientai lengvai prieinami. Juos būtina išbandyti!

Sudedamosios dalys

Mielinėms bandelėms su pienu keptuvėje paruošti reikės:

  • pieno – 250 ml;
  • sviesto – 30 gr;
  • kiaušinis – 1 kiaušinis
  • miltai – 500 g;
  • greitai paruošiamų sausų mielių – 10 gr;
  • druskos – pagal skonį;
  • augalinis aliejus – 150 ml.

Maisto gaminimo procesas

  1. Paruoškite visus reikiamus ingredientus. Visi ingredientai turi būti kambario temperatūros. Supilkite pieną į dubenį, suberkite mieles ir įmuškite kiaušinį.
  2. Tada sudėkite sviestą ir druską.
  3. Mišinį gerai išmaišykite plaktuvu ir dalimis suberkite persijotus miltus.
  4. Kai tešla bus sunkiai minkoma, padėkite ją ant stalo ir toliau minkykite, kol į ją bus suberti visi miltai. Jei tešla ima lipti prie stalo, patepkite ją augaliniu aliejumi ir minkykite dar 5-7 minutes. Tešla turi būti minkšta kaip vaikiškas plastilinas.
  5. Uždenkite tešlą skudurėliu ir palikite 10-15 minučių pailsėti. Tada susukite jį į ritinėlį ir supjaustykite vienodais gabalėliais. Kiekvieno gabalėlio dydis priklauso tik nuo to, ko norite, ir nuo keptuvės skersmens.
  6. Kiekvieną tešlos gabalėlį iškočiokite į 7-8 mm storio paplotėlį. Visą tešlos paviršių subadykite šakute, kad kepant tešla neišsipūstų ir neišsipūstų. Uždenkite kepinius rankšluosčiu, kad tešla neišdžiūtų.
  7. Kai visa tešla bus iškočiota, gerai įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Sumažinkite kaitrą iki minimumo ir įdėkite pirmąjį tešlos gabalėlį.
  8. Vieną pyrago pusę kepkite 3-4 minutes (arba kol taps traški), tada apverskite į kitą pusę ir taip pat apkepkite. Šios pieno skonio tortilijos yra purios ir švelnios, minkštos ir kvapnios, jas galima valgyti karštas nuo keptuvės, tačiau jos tokios pat skanios ir atvėsusios.
  9. Gero apetito! Gaminkite su meile!

Parašykite komentarą