Nuo vaikystės žinojau greitai paruošiamų bandelių su pienu receptą ir skonį. Mano mama labai dažnai juos gamindavo. Jie buvo puikus priedas prie pirmųjų patiekalų, o kartais buvo patiekiami vietoj deserto. Taip, taip, vietoj deserto. Juos tepdavome medumi arba uogiene ir valgydavome su arbata arba pienu. Tai buvo nepamirštamai skanus ir šiltas prisiminimas. Juos lengva pasigaminti, o ingredientai lengvai prieinami. Juos būtina išbandyti!
Sudedamosios dalys
Mielinėms bandelėms su pienu keptuvėje paruošti reikės:
- pieno – 250 ml;
- sviesto – 30 gr;
- kiaušinis – 1 kiaušinis
- miltai – 500 g;
- greitai paruošiamų sausų mielių – 10 gr;
- druskos – pagal skonį;
- augalinis aliejus – 150 ml.
Maisto gaminimo procesas
- Paruoškite visus reikiamus ingredientus. Visi ingredientai turi būti kambario temperatūros. Supilkite pieną į dubenį, suberkite mieles ir įmuškite kiaušinį.
- Tada sudėkite sviestą ir druską.
- Mišinį gerai išmaišykite plaktuvu ir dalimis suberkite persijotus miltus.
- Kai tešla bus sunkiai minkoma, padėkite ją ant stalo ir toliau minkykite, kol į ją bus suberti visi miltai. Jei tešla ima lipti prie stalo, patepkite ją augaliniu aliejumi ir minkykite dar 5-7 minutes. Tešla turi būti minkšta kaip vaikiškas plastilinas.
- Uždenkite tešlą skudurėliu ir palikite 10-15 minučių pailsėti. Tada susukite jį į ritinėlį ir supjaustykite vienodais gabalėliais. Kiekvieno gabalėlio dydis priklauso tik nuo to, ko norite, ir nuo keptuvės skersmens.
- Kiekvieną tešlos gabalėlį iškočiokite į 7-8 mm storio paplotėlį. Visą tešlos paviršių subadykite šakute, kad kepant tešla neišsipūstų ir neišsipūstų. Uždenkite kepinius rankšluosčiu, kad tešla neišdžiūtų.
- Kai visa tešla bus iškočiota, gerai įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Sumažinkite kaitrą iki minimumo ir įdėkite pirmąjį tešlos gabalėlį.
- Vieną pyrago pusę kepkite 3-4 minutes (arba kol taps traški), tada apverskite į kitą pusę ir taip pat apkepkite. Šios pieno skonio tortilijos yra purios ir švelnios, minkštos ir kvapnios, jas galima valgyti karštas nuo keptuvės, tačiau jos tokios pat skanios ir atvėsusios.
- Gero apetito! Gaminkite su meile!