Šis nesudėtingas ir labai skanus gėrimas labai panašus į originalų parduotuvėje pirktą „Baileys” kreminį likerį. Grietinėlės likerio sodrumą galite reguliuoti pagal savo skonį sumažindami arba padidindami skysčio kiekį.
Produktai Kreminis likeris à la Baileys
Kondensuotas pienas – 1 stiklainis
Degtinė (likerio kokybė priklausys nuo jo kokybės) – 200-250 gr
Malta arba tirpi kava pagal skonį
Negazuotas mineralinis vanduo – 400-800 gr.
Kiaušinio trynys – 1 kiaušinis.
Vanilinio cukraus – 1/2 šaukštelio.
1. Užvirkite arba ištirpinkite kavą 200 g vandens. Palikite atvėsti, kol bus drungnas.
2. Kiaušinių trynius ir vanilinį cukrų išplakite vidutinio greičio maišytuvu.
3. Supilkite kondensuotą pieną ir atsargiai suplakite.
4. Įpilkite degtinės, gerai išmaišykite.
5. Supilkite atšaldytą kavą, gerai išmaišykite.
6. Tada palaipsniui pilkite mineralinį vandenį, kad likeris būtų norimos konsistencijos. Degtinės taip pat įpilama pagal skonį (iš šio kiekio ingredientų gaunu apie 1 litrą likerio).
*Kavą geriausia virti, nes kreminio likerio skonis yra sodresnis.
*Vanduo gali būti naudojamas ištirpintas.