Iš anksto paruoštos sluoksniuotos tešlos liežuvėliai su cukrumi

Jei norite greitai pasigaminti skanių ir gardžių kepinių arbatai, o šaldiklyje laukia mielinės tešlos pakelis, labai rekomenduoju šį receptą! Sluoksniuotos tešlos liežuvėliai su cukrumi gaminami labai paprastai, net nereikia iškočioti tešlos, o gaunami sluoksniuoti ir apetitiškai traškūs. Tik noriu pabrėžti, kad nereikia taupyti cukraus sluoksniuotai tešlai. Šį kartą liežuvius gaminau iš vieno kepalo tešlos (250 g), bet jie taip greitai valgomi, kad jei pagaminsite dvigubą kiekį, tikrai nepražiopsosite!

Sudedamosios dalys

Norint pasigaminti šiuos saldainius su cukrumi, reikia:

  • paruoštos sluoksniuotos tešlos – 250 g (1 sluoksnis);
  • cukraus – 3 šaukšteliai;
  • 1 kiaušinį tešlai patepti.

Maisto gaminimo procesas

  1. Pirmiausia atšildykite sluoksniuotą tešlą kambario temperatūroje.
  2. Aštriu peiliu supjaustykite tešlą stačiakampėmis juostelėmis (liežuvėliais). Iš vieno tešlos lakšto iškepiau 6 liežuvius. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Jei abejojate popieriaus kokybe, popieriaus paviršių galite patepti augaliniu aliejumi. Naudoju geros kokybės kepimo popierių, kurio sudėtyje yra silikono. Prie šio silikonizuoto popieriaus niekas nelimpa, todėl jo nevalau. Ant popieriaus dėkite sluoksniuotos tešlos liežuvėlius.
  3. Į dubenį įmuškite vieną žalią kiaušinį.
  4. Kepimo šepetėliu patepkite liežuvius žaliu kiaušiniu. Tada pabarstykite cukrumi sluoksniuotos tešlos viršų. Į 250 g sluoksniuotos tešlos įdedu 3 arbatinius šaukštelius cukraus, todėl liežuviai būna saldūs, bet ne per saldūs.
  5. Paruoštus tešlos liežuvėlius dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 15-20 minučių (kol taps auksinės spalvos). Kepant tešla gerai pakils.
  6. Apetiški, maloniai traškūs, vidutiniškai saldūs sluoksniuotos tešlos liežuvėliai gali būti valgomi šilti, bet tinka ir atvėsę. Jei šaldytuve turite paruoštos sluoksniuotos tešlos pakelį, labai rekomenduoju pradžiuginti save ir savo artimuosius šiuo paprastu ir gardžiu kepiniu. Patikėkite manimi, šie pyragėliai nuo stalo dingsta beveik akimirksniu! Gero apetito!

Parašykite komentarą