Klasikinės krabų salotos su ryžiais
Šiandien paruošime populiariausias ir skaniausias salotas su krabų lazdelėmis. Nors receptas buvo daug papildytas ir pakeistas, klasikinės krabų salotos vis dar gaminamos su ryžiais, kiaušiniu ir kukurūzais. Šie keturi ingredientai yra visų mėgstamų krabų salotų pagrindas. Būtent su ryžiais krabų salotos pasirodo esančios pačios sotiausios ir skaniausios. Tačiau salotų keitimas ir papildymas kitais komponentais jau yra skonio reikalas. Jei norite prisiminti klasikinių salotų su krabų lazdelėmis skonį, pravers šis receptas. Gaminkite su malonumu ir gero apetito!
Sudedamosios dalys:
- Krabų lazdelės – 200 g
- Konservuoti kukurūzai . 300 gr
- Ryžiai – 100 gr
- Kiaušinis – 4 vnt.
- Majonezas – 100 gr
- Druskos pagal skonį
Kaip paruošti klasikines krabų salotas su ryžiais
- Krabų salotoms ryžiai turi būti išvirti ir atvėsinti iš anksto. Salotoms tinka absoliučiai bet kokios rūšies ryžiai. Aš naudosiu paprastus nevirintus garuose. Juos reikia kelis kartus kruopščiai nuplauti šaltame vandenyje, kol vanduo pasidarys skaidrus.
- Švarius nuplautus ryžius sudėkite į puodą ir užpilkite dviem stiklinėmis vandens, taip pat įberkite pusę arbatinio šaukštelio druskos. Pastatykite puodą ant vidutinės ugnies, kai užvirs, ryžius virkite apie 10 minučių. Verdant ryžius retkarčiais pamaišykite.
- Išvirusius ryžius nusausinkite į sietelį ir kruopščiai nuplaukite šaltu tekančiu vandeniu. Išpilkite visą vandenį ir palikite ryžius visiškai atvėsti. Taip išvirti ryžiai bus minkšti ir purūs. Būtent tokių ryžių reikia skanioms krabų salotoms.
- Taip pat iš anksto išvirkite vištų kiaušinius. Juos reikia virti pasūdytame vandenyje 7 minutes po užvirimo. Paruoštus kiaušinius atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite mažais gabalėliais salotoms.
- Atvėsusias krabų lazdeles supjaustykite nedideliais kubeliais.
- Į tinkamą salotinę perkelkite visus paruoštus ingredientus: virtus ryžius, kiaušinius ir krabų lazdeles. Įdėkite stiklainį konservuotų kukurūzų ir tris valgomuosius šaukštus majonezo.
- Krabų salotos su ryžiais ir kukurūzais gali būti šiek tiek sūdytos, tačiau nepamirškite, kad majonezas jau turi sūrų skonį, todėl vadovaukitės skoniu. Paruoštas krabų salotas sumaišykite ir galite iš karto patiekti į stalą.
Patarimai, kaip pasigaminti skanių krabų salotų:
- Jei neturite virtuvinių svarstyklių, krabų lazdelių salotoms reikės maždaug pusės puodelio sausų ryžių. Nevirintus ryžius užtenka virti 10 minučių po užvirimo, tačiau virti garuose arba ruduosius ryžius reikia virti šiek tiek ilgiau, kol ryžiai taps minkšti.
- Salotoms rinkitės tik aukštos kokybės krabų lazdeles. Jas reikia atitirpinti iš anksto, įdėjus pakuotę į šaldytuvą arba palikus kambario temperatūroje. Nerekomenduoju krabų lazdelių atitirpinti mikrobangų krosnelėje.
- Jei salotose nemėgstate virtų ryžių, galite paruošti krabų salotas su agurkais. Beje, tai taip pat labai populiarus salotų variantas. Šviežias agurkas gali būti naudojamas kaip ryžių pakaitalas arba kaip penktasis ingredientas. Agurkas puikiai papildo krabų salotų skonį.
- Dar vienas skanių krabų salotų paruošimo variantas – su raudonąja paprika. Išbandykite, pasirodo, labai įdomus šviežias skonis iš pažiūros jau pažįstamame patiekale.