Raudonųjų serbentų kompotas žiemai
Raudonųjų serbentų kompoto gaminimas žiemai . Receptas pateikiamas 3 litrų stiklainiui, bet aš mieliau uždarau gėrimą į litrinius stiklainius. Apetitiškas ir skanus naminis kompotas be sterilizacijos (dvigubo užpildymo būdas).
Uogų, skirtų kompotui žiemai rinkti, skaičius gali būti absoliučiai bet koks. Svarbiausia proporcingai padidinti visus kitus ingredientus. Šiame gėrime nėra daug cukraus, todėl paruoštas gėrimas yra maloniai subalansuotas, jame vyrauja raudoniesiems serbentams būdinga rūgštelė.
Kompotą, paruoštą pagal dvigubo užpildymo metodą, žiemai galite laikyti ne tik rūsyje ar sandėliuke. Jis puikiai stovi paprastame miesto bute (sausoje ir tamsioje vietoje). Iš recepte nurodyto produktų kiekio gaunama lygiai 3 litrai serbentų kompoto.
Sudedamosios dalys:
- Vanduo (2,6 litro)
- Raudonieji serbentai (600 g)
- Cukrus (300 g)
Gaminimas žingsnis po žingsnio:
- Žiemos uogų kompoto gamybai reikia šių ingredientų: vandens, raudonųjų serbentų ir granuliuoto cukraus.
- 600 g raudonųjų serbentų kruopščiai nuplaunami šaltame vandenyje, nusausinami. Uogas nuimame nuo šakelių. Tiesa, dalį taip palieku, kai raudonųjų serbentų yra daug ir tingiu vartyti.
- Raudonuosius serbentus sudedame į stiklainius (juos reikia iš anksto sterilizuoti). Aš naudoju litrinius (3 vnt.).
- Užpilame verdančiu vandeniu (užviriname apie 3 litrus) ir laisvai užsukame naujais užsukamais dangteliais (arba užsukame paprastais). Aš juos iš anksto užpilu verdančiu vandeniu 5 minutėms. Palieku 10 minučių, kad uogos sušiltų. Jei raudonųjų serbentų kompotą sukate trijų litrų stiklainyje, laiką pailginkite dar 10 minučių.
- Po to išpilame vandenį į puodą (man gaunasi 2,6 litro) ir vėl stiklainių labai sandariai neužsukame dangteliais.
- Į uogų užpilą supilame granuliuotą cukrų (300 g), pastatome ant vidutinės ugnies, užviriname ir verdame porą minučių.
- Iš karto supilame sirupą į stiklainius ir sandariai uždarome: užsukame užsukamaisiais dangteliais arba įprastus susukame siuvimo raktu.
- Apverčiame stiklainius su naminiu kompotu, apvyniojame antklode ir paliekame visiškai atvėsti. Laikom sausoje ir tamsioje vietoje: rūsyje arba virtuvės spintelėje.
- Džiaugčiausi, jei šis paprastas raudonųjų serbentų kompoto žiemai receptas jums bus naudingas. Gaminkite į sveikatą ir gero apetito, draugai!