Kopūstų pyragas su kefyru

Tiesą sakant, dievinu kopūstus visais pavidalais: salotose, troškiniuose, kaip garnyrą ir, žinoma, kepiniuose! Kopūstų pyragai ir pyragaičiai kvepia ypatingai: jaukiai ir „močiutės kepyklėle”… Nedaugelis žmonių liks abejingi, kai jų paragaus. Šiandien, apniukusią rudens dieną, norisi stiprios kvapnios arbatos ir puraus bei lengvo kopūstų pyrago su kefyru…

Sudedamosios dalys

  • Norėdami pagaminti kopūstų pyragą ant kefyro, jums reikės:
  • Tešlai:
  • 250 g kefyro;
  • 250 g miltų;
  • 2 kiaušiniai;
  • 10 g sviesto (riebalais patepti);
  • 1 šaukštelis geriamosios sodos;
  • ½ šaukštelio smulkios druskos.
  • Įdarui:
  • 300 g baltagūžių kopūstų;
  • 1 virtas kiaušinis;
  • augalinio aliejaus (kepimui);
  • druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų, raudonosios paprikos, čili aliejaus pagal skonį.

Maisto gaminimo procedūra

  1. Į kefyrą suberkite sodą, druską ir išmaišykite. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 10 minučių.
  2. Tuo tarpu paruoškite kopūstų pyrago įdarą. Smulkiai susmulkinkite kopūstus, įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus, įberkite druskos, prieskonių ir kepkite keptuvėje 5 minutes. Įpilkite šiek tiek vandens ir dar 5 minutes troškinkite ant vidutinės ugnies po dangčiu. Sudėkite smulkiai supjaustytą kietai virtą kiaušinį ir išmaišykite. Pyrago įdaras paruoštas.
  3. Į kefyrą įmuškite kiaušinius ir suplakite.
  4. Suberkite persijotus miltus, gerai išmaišykite.
  5. Tešla gaunasi gana skysta.
  6. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kepimo indą išklokite kepimo popieriumi. Patepkite jį sviestu. Supilkite pusę tešlos ir išlyginkite ją. Paskirstykite įdarą ir išlyginkite. Ant įdaro sudėkite likusią tešlą ir išlyginkite.
  7. Kopūstų pyragą kepkite 40 minučių.
  8. Karštą pyragą aptepkite sviestu, uždenkite rankšluosčiu ir leiskite atvėsti. Supjaustykite kefyro kopūstų pyragą porcijomis ir mėgaukitės!
  9. Gero apetito! Valgykite su malonumu!

 

Parašykite komentarą