Tiesą sakant, dievinu kopūstus visais pavidalais: salotose, troškiniuose, kaip garnyrą ir, žinoma, kepiniuose! Kopūstų pyragai ir pyragaičiai kvepia ypatingai: jaukiai ir „močiutės kepyklėle”… Nedaugelis žmonių liks abejingi, kai jų paragaus. Šiandien, apniukusią rudens dieną, norisi stiprios kvapnios arbatos ir puraus bei lengvo kopūstų pyrago su kefyru…
Sudedamosios dalys
- Norėdami pagaminti kopūstų pyragą ant kefyro, jums reikės:
- Tešlai:
- 250 g kefyro;
- 250 g miltų;
- 2 kiaušiniai;
- 10 g sviesto (riebalais patepti);
- 1 šaukštelis geriamosios sodos;
- ½ šaukštelio smulkios druskos.
- Įdarui:
- 300 g baltagūžių kopūstų;
- 1 virtas kiaušinis;
- augalinio aliejaus (kepimui);
- druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų, raudonosios paprikos, čili aliejaus pagal skonį.
Maisto gaminimo procedūra
- Į kefyrą suberkite sodą, druską ir išmaišykite. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 10 minučių.
- Tuo tarpu paruoškite kopūstų pyrago įdarą. Smulkiai susmulkinkite kopūstus, įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus, įberkite druskos, prieskonių ir kepkite keptuvėje 5 minutes. Įpilkite šiek tiek vandens ir dar 5 minutes troškinkite ant vidutinės ugnies po dangčiu. Sudėkite smulkiai supjaustytą kietai virtą kiaušinį ir išmaišykite. Pyrago įdaras paruoštas.
- Į kefyrą įmuškite kiaušinius ir suplakite.
- Suberkite persijotus miltus, gerai išmaišykite.
- Tešla gaunasi gana skysta.
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kepimo indą išklokite kepimo popieriumi. Patepkite jį sviestu. Supilkite pusę tešlos ir išlyginkite ją. Paskirstykite įdarą ir išlyginkite. Ant įdaro sudėkite likusią tešlą ir išlyginkite.
- Kopūstų pyragą kepkite 40 minučių.
- Karštą pyragą aptepkite sviestu, uždenkite rankšluosčiu ir leiskite atvėsti. Supjaustykite kefyro kopūstų pyragą porcijomis ir mėgaukitės!
- Gero apetito! Valgykite su malonumu!