Braškių Kompotas

Mikrobangų krosnelės kompotas

Jei dėl kokių nors priežasčių neturite viryklės ar daugiafunkcinės viryklės, nuostabų kompotą galite pasigaminti mikrobangų krosnelėje. Gėrimas labai skanus, sodrios spalvos ir skonio, su nesmulkintomis nevirintomis uogomis. Kompotui galite naudoti bet kokius vaisius ar uogas, šviežius arba šaldytus. Šaldiklyje turėjau braškių, aviečių ir juodųjų serbentų – kompotas gavosi nepaprastai skanus, išbandykite!

Sudedamosios dalys

Kad kompotą pagamintumėte mikrobangų krosnelėje, reikės:

  • vandens – 700 ml;
  • bet kokių uogų (aš šaldytų aviečių, braškių ir juodųjų serbentų) – 150 g;
  • cukraus – 3 šaukštai (arba pagal skonį);
  • citrinos rūgšties – 1/4 šaukštelio.

Braškių Kompotas Maisto gaminimo procesas

  1. Į gilų indą, skirtą gaminti mikrobangų krosnelėje, supilkite vandenį, suberkite cukrų ir citrinos rūgštį.
  2. Keptuvę su uždengtu dangčiu 3 minutėms įdėkite į mikrobangų krosnelę, kurios galia 650 vatų.
  3. Išimkite uogas iš šaldiklio; jei naudojate šviežias uogas, pirmiausia jas nuplaukite.
  4. Po 3 minučių išimkite keptuvę, vanduo bus šiltas. Sudėkite uogas į puodą, uždenkite dangčiu ir vėl dėkite į mikrobangų krosnelę, virkite kompotą 12 minučių ta pačia galia.
  5. Iškepusį kompotą palikite karštoje mikrobangų krosnelėje dar 5-6 minutėms, kad jis susigertų.
  6. Mikrobangų krosnelė Ryškus, sodrus, labai skanus ir aromatingas kompotas, atvėsinamas kambario temperatūroje, o paskui atšaldomas šaldytuve. Šis gėrimas yra puiki alternatyva viryklės ir daugiafunkcinių viryklių kompotams.
  7. Gero apetito!

Braškės: Maistingumo faktai

Braškės naudingos visam organizmui. Jose natūraliai gausu vitaminų, skaidulų ir ypač daug antioksidantų, vadinamųjų polifenolių, be jokio natrio, riebalų ar cholesterolio. Jos patenka tarp 20 geriausių vaisių pagal antioksidantų kiekį ir yra geras mangano ir kalio šaltinis. Vos viena porcija (apie 8 t braškių) suteikia daugiau vitamino C nei apelsinas.

Šis rožių šeimos narys iš tikrųjų yra ne vaisius ar uoga, o padidėjusi žiedo pažiedė. Rinkitės vidutinio dydžio, tvirtas, stambias ir sodriai raudonas braškes; nuskintos jos toliau nesunoksta. Pirmą kartą augintos senovės Romoje, dabar braškės yra populiariausias uoginis vaisius pasaulyje. Prancūzijoje jos kadaise buvo laikomos afrodiziaku.

Braškių salotos su ant grotelių keptomis krevetėmis

Pagaminama 4 porcijos

Salotos:

– 2 puodeliai nuplautų ir nusausintų špinatų.

– 2 puodeliai nuplautų ir nusausintų rukolų

– 2 puodeliai braškių (apie 1 vnt.), nuluptų ir supjaustytų griežinėliais

– 2 oz trupinto ožkos sūrio

– 3 šaukštai pekano riešutų, paskrudintų ir susmulkintų

– 2 nedideli žali svogūnai, supjaustyti griežinėliais

– 1 lb krevečių, išvalytų ir be kauliukų

Padažas:

– Krevetės: 2 valg. š. balzaminio acto

– 1 valgomasis šaukštas medaus garstyčių

– 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus

– 1 valgomasis šaukštas šviežio smulkinto baziliko

Žiupsnelis druskos ir šviežiai maltų pipirų

Visus salotų ingredientus (išskyrus krevetes) sumaišykite dideliame dubenyje. Švelniai išmaišykite.

Paruoškite padažą: Nedideliame dubenėlyje suplakite actą ir garstyčias; lėtai supilkite alyvuogių aliejų. Sudėkite bazilikus ir pagardinkite druska bei pipirais.

Krevetes kepkite ant grotelių: įkaitinkite ir patepkite aliejumi lauko arba viryklės kepsninę. Kai įkais, sudėkite krevetes ir kepkite 3-4 minutes iš kiekvienos pusės, kol šiek tiek apanglės ir iškeps. Nuimkite nuo ugnies.

Salotas padalykite į keturias lėkštes. Ant viršaus išdėliokite keptas krevetes.

Apšlakstykite padažu ir patiekite.

Vienoje porcijoje: 251 kalorija, 23 g baltymų, 12,5 g angliavandenių, 12,8 g riebalų (4 g sočiųjų riebalų), 177 mg cholesterolio, 2,5 g skaidulinių medžiagų, 306 mg natrio. Kalorijos iš riebalų: 45 %.

 

Parašykite komentarą