Kondensuoto pieno keksiukai keptuvėje

Norėčiau jums pasiūlyti paprastą gardžių keksiukų, pagamintų su kondensuotu pienu keptuvėje, receptą. Duoniukai yra vidutiniškai saldūs, purūs ir minkšto sausainio tekstūros. Tai gana paprasta ir greita, o galiausiai turėsite krūvą skanių naminių keksiukų arbatai!

Sudedamosios dalys

Kondensuoto pieno keksiukams keptuvėje pagaminti reikės:

aukščiausios rūšies pirmojo spaudimo miltų – 240-250 g;

vienas kiaušinis – 1 vnt;

kondensuotas pienas – 200 g;

druskos – žiupsnelis;

vanilinio cukraus – 0,5 paketėlio;

kepimo miltelių – 1 šaukštelis;

aliejaus keksiukams kepti;

cukraus pudra, kad galėtumėte patiekti keksiukus.

Maisto gaminimo procesas

  1. Supilkite kondensuotą pieną į dubenį, įmuškite kiaušinį ir įberkite žiupsnelį druskos.
  2. Suberkite kepimo miltelius ir vanilinį cukrų, išmaišykite vieliniu plakikliu iki vientisos masės.
  3. Tada dalimis įberkite miltų, kiekvieną kartą tešlą pirmiausia išminkykite vieliniu plakikliu, tada perkelkite ant miltais pabarstyto darbo paviršiaus (arba silikoninio kilimėlio) ir gerai išminkykite.
  4. Dėdami miltus, nepamirškite vadovautis tešlos konsistencija. Tešla keksiukams turi būti pakankamai minkšta, bet ne lipni ir standi.
  5. Išminkytą tešlą iškočiokite į 0,5 m storio paplotėlį.
  6. Naudodami stiklinę (arba šratinuką) išpjaukite apskritimus.
  7. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, sudėkite koldūnus ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol paruduos.
  8. Apverskite koldūnus ir leiskite jiems apkepti iš kitos pusės.
  9. Paruoštus skanius keksiukus išimkite iš keptuvės ir palikite atvėsti ant popierinio rankšluosčio. Tada sudėkite juos į lėkštę ir apibarstykite cukraus pudra. Štai ir viskas, prie arbatos galite patiekti išpuoselėtų naminių keksiukų!
  10. Gero apetito!

Parašykite komentarą