Norėčiau jums pasiūlyti paprastą gardžių keksiukų, pagamintų su kondensuotu pienu keptuvėje, receptą. Duoniukai yra vidutiniškai saldūs, purūs ir minkšto sausainio tekstūros. Tai gana paprasta ir greita, o galiausiai turėsite krūvą skanių naminių keksiukų arbatai!
Sudedamosios dalys
Kondensuoto pieno keksiukams keptuvėje pagaminti reikės:
aukščiausios rūšies pirmojo spaudimo miltų – 240-250 g;
vienas kiaušinis – 1 vnt;
kondensuotas pienas – 200 g;
druskos – žiupsnelis;
vanilinio cukraus – 0,5 paketėlio;
kepimo miltelių – 1 šaukštelis;
aliejaus keksiukams kepti;
cukraus pudra, kad galėtumėte patiekti keksiukus.
Maisto gaminimo procesas
- Supilkite kondensuotą pieną į dubenį, įmuškite kiaušinį ir įberkite žiupsnelį druskos.
- Suberkite kepimo miltelius ir vanilinį cukrų, išmaišykite vieliniu plakikliu iki vientisos masės.
- Tada dalimis įberkite miltų, kiekvieną kartą tešlą pirmiausia išminkykite vieliniu plakikliu, tada perkelkite ant miltais pabarstyto darbo paviršiaus (arba silikoninio kilimėlio) ir gerai išminkykite.
- Dėdami miltus, nepamirškite vadovautis tešlos konsistencija. Tešla keksiukams turi būti pakankamai minkšta, bet ne lipni ir standi.
- Išminkytą tešlą iškočiokite į 0,5 m storio paplotėlį.
- Naudodami stiklinę (arba šratinuką) išpjaukite apskritimus.
- Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, sudėkite koldūnus ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol paruduos.
- Apverskite koldūnus ir leiskite jiems apkepti iš kitos pusės.
- Paruoštus skanius keksiukus išimkite iš keptuvės ir palikite atvėsti ant popierinio rankšluosčio. Tada sudėkite juos į lėkštę ir apibarstykite cukraus pudra. Štai ir viskas, prie arbatos galite patiekti išpuoselėtų naminių keksiukų!
- Gero apetito!