Kaip virti krevetes? Kaip ilgai virti krevetes?
Kaip tinkamai išvirti krevetes?
Geros šaldytos krevetės turi būti vienodos spalvos, su blizgančiu kiautu ir susukta uodega. Yra dvi pagrindinės krevečių rūšys – šaltavandenės (Atlanto vandenyno) ir šiltavandenės (tigrinės ir karališkosios krevetės). Šaltųjų vandenų krevetės yra daug mažesnio dydžio nei šiltųjų, tačiau jų mėsa šiek tiek sveikesnė.
Kuo labiau išlenkta krevetės uodega, tuo mažiau ji gulėjo prieš užšaldymą. Tačiau šis teiginys galioja šaltavandenėms mažoms krevetėms. Didelės krevetės dėl savo struktūros ne visada būna „užkabintos”. Išblukusios dėmės ant kiauto ir sniego gumuliukai maišelyje yra signalas, kad laikymo metu buvo pažeistas šiluminis režimas. Tačiau tegul jūsų neišgąsdina žalia galva: taip nutinka individams, kurie minta tam tikros rūšies planktonu. Ruda – apskritai gerai: tai nėščių krevečių, kurių mėsa labai naudinga, požymis.
Pirmiausia užvirinkite vandenį. Į verdantį pasūdytą vandenį sudėkite krevetes. Kaip prieskonių į vandenį dažnai dedama krapų, lauro lapų, gvazdikėlių, pipirų žirnelių ir citrinos skiltelė.
Kiek laiko virti krevetes?
Krevečių mėsa yra minkšta, todėl krevetėms išvirti reikia šiek tiek laiko. Atlanto krevetės (ne didelės) verdamos 1,5-2 minutes. Karališkosios ir tigrinės krevetės verdamos 2,5 – 3 minutes. Jei krevetes pervirsite, jų mėsa bus šiek tiek guminė. Tinkamai paruošta mėsa – „tirpsta burnoje”.
Baigdamas norėčiau jums pasiūlyti du krevečių salotų receptus .
Gero apetito!
Kaip virti krevetes? 5 dalykai, į kuriuos reikia atsižvelgti
Krevetės yra skanios ir sveikos jūros gėrybės, pasižyminčios gardžia dietine mėsa. Jos gaminamos lengvai ir greitai, svarbiausia – žinoti kai kuriuos niuansus, ir tada nebus sunku paruošti jūros gėrybių skanėstą!
- Būtina atitirpinti
Šaldytas jūros gėrybes – pirmiausia turite atitirpinti, nes jei iš šaldiklio jas iš karto įmesite į verdantį vandenį, jos išvirs netolygiai. Siūlome jums 2 būdus, kaip tinkamai atitirpinti:
1 variantas: ant šaldytuvo lentynos, o paskui kambario temperatūroje. 2 variantas: ant šaldytuvo lentynos, o paskui kambario temperatūroje.
2 variantas: užpilti vėsiu vandeniu
- Virti galima tik šviežiai užšaldytus produktus
Virtos užšaldytos krevetės yra paruoštos valgyti: jos išverdamos jūros vandenyje žvejų laive, todėl jas galima valgyti vos atitirpusias. O nuplikymas karštu sūrymu padės sušilti ir suteiks pikantiško aromato.
- Valyti ar nevalyti?
Žinoma, nevalytos virtos krevetės yra skanesnės ir aromatingesnės: pirma, dėl galvų ir kiautų sultinys tampa sodresnis, o vėžiagyviai įgauna nepakartojamą skonį ir aromatą, antra, chitino sluoksnis apsaugo švelnią mėsą nuo druskos pertekliaus, todėl ji išlieka minkšta ir šiek tiek saldi .
- Mes nevirškiname!
Svarbu, kad delikatesas nebūtų ilgai veikiamas karščio, kad mėsa neprarastų švelnumo ir sultingumo. Mažoms krevetėms reikia minutės, vidutinėms – 1-2, o didelėms – 2-3, priklausomai nuo dydžio. Tuo pat metu virimo laikas paprastai skaičiuojamas ne nuo to momento, kai vanduo užverda, o nuo to momento, kai krevetės įmetamos į vandenį. Daugelis žmonių daro klaidą: bijodami neišvirti produkto, jie pailgina virimo laiką, tačiau kadangi atvėsimas neįvyksta iš karto, baltymai dar kurį laiką koaguliuoja. Norėdami sustabdyti šį procesą, trumpam padėkite virtas krevetes ant ledo.
* Beje, kai kurias šviežiai užšaldytas krevetes, pavyzdžiui, Botan ir Ama Ebi, gurmanai valgo žalias, tik atšildytas ir, jei reikia, apšlakstytas sūrymu, kad galėtų visiškai mėgautis jų unikaliu, terminio apdorojimo nepaliestu skoniu.
- Daugiau skonio!
Žanro klasika – virimas jūros vandenyje, o jo nesant – paprastame, pridėjus jūros druskos. Nuluptų krevečių 1 litrui įdėkite 1 valgomąjį šaukštą, neluptų – 1,5, o vandens imkite dvigubai daugiau nei jūros gėrybių. Daugiau skonio ir aromato padės suteikti prieskoniai: krapai, gvazdikėliai, kvapieji pipirai, kalendra, lauro lapai, česnakai, imbieras arba specialūs prieskoniai jūros gėrybėms – viskas priklauso nuo individualių skonio preferencijų. Šiek tiek rūgštelės nesunkiai pasieksite į sūrymą įdėję pusę citrinos arba porą šaukštų pomidorų pastos.
Ir iš tikrųjų, štai jis – visiškai paprastas ir neįtikėtinai lengvas virtų krevečių receptas:
Ingredientai
- Šviežios šaldytos krevetės1 kg
- Druskos ir prieskonių pagal skonį
Virimas
1 veiksmas
Atšildykite šviežiai šaldytas krevetes
2 veiksmas
Užvirinkite vandenį, įberkite druskos ir prieskonių pagal skonį
3 veiksmas
Panardinkite vėžiagyvius į verdantį sūrymą ir virkite 1-5 min.
4 veiksmas
Patiekite ir mėgaukitės puikiai išvirtomis krevetėmis!