Kiek Virti Grybus

Kaip ir kiek virti pievagrybius

Visos grybų virimo sriubai, prieš užšaldant, kepant ir kt. paslaptys.

Kaip paruošti baltuosius grybus

Išsirinkite grybus. Jei ant kepurėlių yra lapų ar nešvarumų, pašalinkite juos minkšta kempinėle. Sudėkite grybus į tinkamą indą, užpilkite vėsiu vandeniu ir palikite valandai. Po to vieną ar du kartus nuplaukite.

Apžiūrėkite išmirkytus pievagrybius, nuo kepurėlių pašalinkite patamsėjusias vietas ir peiliu nuvalykite kojeles. Didelius egzempliorius supjaustykite puselėmis arba vidutinio dydžio gabalėliais. Mažus galima palikti sveikus. Jei grybai yra kirmėliški, juos išmeskite.

Šaldytus pievagrybius ruoškite iškart išėmę iš šaldiklio.

Kiek virti pievagrybius

Virimo laikas priklauso nuo to, kaip produktą naudosite toliau. Be to, maži ir vidutinio dydžio grybai paruošiami greičiau nei dideli.

Išvirę virkite šviežius pievagrybius:

  • kepimui – nuo 20 iki 30 minučių;
  • šaldymui – 15-20 minučių;
  • sūdymui – 30-40 minučių;
  • marinavimui – 30-40 minučių;
  • sriubai – 30-40 minučių.

Šviežiai šaldytus grybus virkite 30-40 minučių, o virtus šaldytus grybus – 20-25 minutes. Džiovinti grybai imami tik sriubai, prieš tai juos pavirus 20 minučių.

Nustatyti, kad pievagrybiai jau paruošti, nėra sunku: jie nusileis ant keptuvės dugno.

Kaip virti pievagrybius

Sudėkite grybus į puodą ir užpilkite kambario temperatūros vandeniu. Džiovintiems galite naudoti vandenį, kuriame jie buvo mirkyti. Įberkite druskos, užtenka 1 arbatinio šaukštelio litrui arba mažiau, jei grybai reikalingi marinavimui ar rauginimui.

Užvirinkite ant didelės ugnies, tada sumažinkite ugnį ir virkite tiek laiko, kiek reikia tolesniam apdorojimui.

Virimo metu nuo vandens paviršiaus pašalinkite putas.

Jei sriubos nevirsite, išvirtus grybus sudėkite į koštuvą.

Parašykite komentarą