Avienos sriubos receptas
Avienos sriubos yra sodraus skonio ir labai skanios. Daržovės suteikia papildomo skonio ir aromato. Pateikiame gardžios ėrienos sriubos su daržovėmis receptą.
Sudedamosios dalys
Avienos sriubai pagaminti reikės:
- ėriena su kaulu – 500 gr;
- vandens – 4 litrai;
- bulvės – 5 vnt;
- morkos – 1 vnt;
- svogūnas – 1 vnt;
- saldžioji paprika – 1 vnt;
- česnako – 3 skiltelės;
- druskos – pagal skonį;
- kalendros – pabarstykite sriubą;
- aštriųjų pipirų – pagal pageidavimą;
- prieskoniai – pagal jūsų pasirinkimą.
Maisto gaminimo procedūra
- Mėsą nuplaukite, užpilkite vandeniu ir dėkite virti sultinį. Kad sultinys būtų tirštas ir skanus, virkite jį 1,5-2 valandas ant silpnos ugnies.
- Praėjus 1,5 valandos po virimo į sultinį sudėkite stambiai supjaustytas bulves. Bulvės turi būti gerai išvirtos sriuboje. Pagal skonį sriubą pagardinkite druska.
- Praėjus 20 minučių po bulvių sudėjimo, į sriubą sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną ir morkas.
- Kai bulvės, morkos ir svogūnai išvirs, supilkite ėrienos sriubą su stambiai supjaustytomis paprikomis.
- Pasirinktinai galite pridėti plonai supjaustytų aštriųjų paprikų. Tai suteiks prieskonio ir aromato.
- Tada įberkite mėgstamų prieskonių. Turiu specialų sausų prieskonių rinkinį avienos sriubai (perku jį turguje). Kartu su prieskoniais įdėkite smulkiai supjaustytą česnaką ir visą džiovintą aštriąją papriką, kurią išimkite ir išmeskite, kai tik sriuba bus paruošta. Šios paprikos suteiks šiek tiek daugiau skonio, bet ne aštrumo (jei jos sveikos). Paragaukite sriubą ir, jei reikia, įberkite druskos.
- Praėjus 5 minutėms po prieskonių įmaišymo, išjunkite ėrienos sriubą.
- Leiskite sriubai pastovėti 20 minučių ir išpilstykite į dubenėlius. Į lėkštę su ėrienos sriuba įberkite šviežių smulkintų kalendrų.
- Gero apetito!