Kiaušinių Salotos

10 kiaušinių salotų, kurios padės bet kokioje situacijoje

Šiuos patiekalus galima paruošti per 15-25 minutes iš to, ką rasite namuose arba artimiausioje parduotuvėje.

Daugumos kiaušinių salotų pagrindas – kietai virti vištų kiaušiniai. Skonio akcentai dedami naudojant padažus, prieskonius ir papildomus ingredientus.

Klasikinės kiaušinių salotos su žaliaisiais svogūnais

Gaminimo laikas: 15 min.

Ingredientai

  • 4 vištų kiaušiniai;
  • 4 šaukštai grietinės;
  • ryšulėlis žaliųjų svogūnų;
  • druskos ir pipirų – pagal skonį.

Gaminimas

Kol kiaušiniai verda, nuplaukite ir susmulkinkite žaliuosius svogūnus. Išvirusius kiaušinius atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Užpilkite grietine ir išmaišykite.

Galite naudoti ir majonezą, bet geriau naminį. Jei norite, į tokias salotas galima įdėti šviežių agurkų arba ridikėlių. Skonis bus labai pavasariškas.

Kiaušinių salotos su kukurūzais

Gaminimo laikas: 15 min.

Ingredientai

  • 4 vištų kiaušiniai;
  • 1 skardinė konservuotų kukurūzų;
  • 150 g kietojo sūrio;
  • 4 šaukštai majonezo.

Gaminimas

Kol kiaušiniai kepa, sutarkuokite sūrį vidutine tarka ir nuspauskite skystį iš kukurūzų skardinės. Tada supjaustykite kiaušinius kubeliais ir sumaišykite su kitais ingredientais. Jei gaunasi sausa, įpilkite majonezo ar kito padažo pagal savo skonį.

Kiaušinių salotas su kukurūzais galima paįvairinti, jei sūrį pakeisite konservuotu tunu savo sultyse ir marinuotais agurkais. Žuvį sutrinkite šakute, o agurkus sutarkuokite stambia tarka.

Kiaušinių salotos su lydytu sūriu

Gaminimo laikas: 15 minučių.

Ingredientai

  • 4 vištų kiaušiniai;
  • 2 lydyto sūrio „Draugystė”;
  • 3 skiltelės česnako – nebūtina;
  • druskos, pipirų ir majonezo – pagal skonį.

Gaminimas

Šias salotas skanu užtepti ant skrebučio ir valgyti pusryčiams.

Kiaušinius ir sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Kad lydytas sūris nepriliptų prie rankų ir indų, kelias minutes palaikykite juos šaldytuve.

Salotas pasūdykite, pagardinkite pipirais ir pagardinkite majonezu. Jei mėgstate aštriai, įdėkite daugiau per presą pertrintų česnakų.

Kiaušinių salotos su pomidorais

Gaminimo laikas: 15 min.

Ingredientai

  • 3 vištų kiaušiniai;
  • 3 nedideli švieži pomidorai;
  • 1 svogūnas;
  • 3 šaukštai grietinės;
  • ryšulėlis krapų;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų ir džiovintų česnakų – pagal skonį.

Gaminimas

Pomidorus ir kietai virtus kiaušinius supjaustykite dideliais kubeliais. Krapus ir svogūnus, priešingai, smulkiai supjaustykite. Pastaruosius galima užpilti verdančiu vandeniu, kad pašalintumėte kartumo perteklių.

Sudėkite visus ingredientus į didelį dubenį ir išmaišykite. Šias salotas gerai papildo krekeriai ir skrebučiai.

Amerikietiškos kiaušinių salotos

Gaminimo laikas: 20 minučių.

Ingredientai

  • 3 vištų kiaušiniai;
  • 2 salierų stiebai;
  • 2 ryšulėliai krapų;
  • 1 ryšulėlis žaliųjų svogūnų;
  • 2 šaukštai majonezo;
  • 1 valgomasis šaukštas Dižono garstyčių;
  • 1 valgomasis šaukštas kaparėlių arba 1 marinuotas agurkas;
  • ½ arbatinio šaukštelio paprikos;
  • kajeno pipirų ir šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį.

Gaminimas

Nuplaukite ir smulkiai supjaustykite salierą, žaliąjį svogūną ir krapus. Kaparėlius arba marinuotą agurką susmulkinkite.

Virtus kiaušinius supjaustykite kubeliais. Sumaišykite su žalumynais. Paskaninkite pipirais ir pagardinkite majonezu bei garstyčiomis.

Galima patiekti su krekeriais arba traškučiais. Be to, šiomis salotomis dažnai įdaryti sumuštiniai arba pitos duona.

Kiaušinių salotos su kumpiu

Gaminimo laikas: 20 minučių.

Ingredientai

  • 5 vištų kiaušiniai;
  • 500 g kumpio;
  • 1 papriką;
  • 1 šviežias agurkas;
  • 1 skardinė konservuotų kukurūzų;
  • ryšulėlis krapų;
  • druskos, pipirų ir majonezo – pagal skonį.

Gaminimas

Šios salotos tinka ir kasdieniam, ir šventiniam stalui.

Kol kiaušiniai verda ir atvėsta, nuplaukite papriką ir agurką ir supjaustykite daržoves juostelėmis. Susmulkinkite krapus ir nuspauskite skystį iš kukurūzų skardinės.

Kiaušinius stambiai supjaustykite, sumaišykite su daržovėmis, kukurūzais ir žolelėmis. Salotas pasūdykite, pagardinkite pipirais ir padažu.

Kiaušinių salotos su avokadais

Gaminimo laikas: 20 min.

Ingredientai

  • 5 vištų kiaušiniai;
  • 1 avokadas;
  • 1 raudonas saldusis svogūnas;
  • 2 šaukštai graikiško jogurto;
  • 1 arbatinis šaukštelis citrinos sulčių;
  • 1 arbatinis šaukštelis Dižono garstyčių;
  • druskos ir juodųjų maltų pipirų – pagal skonį.

Gaminimas

Kol kiaušiniai kepa, paruoškite padažą. Sumaišykite jogurtą, garstyčias, citrinos sultis, druską ir pipirus.

Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną. Jei vietoj saldžiojo raudonojo svogūno naudojate paprastą svogūną, užpilkite jį verdančiu vandeniu. Taip pašalinsite kartumo perteklių.

avokado minkštimą ir kiaušinius supjaustykite kubeliais. Sudėkite visus ingredientus, leiskite pravėsti. Salotas galite patiekti tartaletėse arba ant salotų lapų.

Kiaušinių salotos su krevetėmis

Gaminimo laikas : 20 min.

Ingredientai

  • 3 vištų kiaušiniai;
  • 500 g krevečių su lukštais;
  • 1 šviežias agurkas;
  • 3 šaukštai grietinės;
  • 1 arbatinis šaukštelis Dižono garstyčių;
  • 1 arbatinis šaukštelis citrinos sulčių;
  • ryšulėlis krapų;
  • druskos ir juodųjų maltų pipirų – pagal skonį.

Gaminimas

Išvirkite kiaušinius ir krevetes. Salotų skonis bus rafinuotesnis, jei vietoj vištų kiaušinių naudosite putpelių kiaušinius (jų reikia dvigubai daugiau). Krevetes reikia išvirti pasūdytame vandenyje, tada atvėsinti ir nulupti. Jei jos mažos, jų negalima pjaustyti.

Kiaušinius supjaustykite dideliais kubeliais, agurkus – juostelėmis. Krapus susmulkinkite.

Visus ingredientus sumaišykite viename dubenyje, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir pagardinkite grietine su garstyčiomis bei citrinos sultimis. Patiekite ant kiniškų salotų lapų, krekerių arba tartaletėse.

Salotos su kiaušinių blyneliais ir korėjietiškomis morkomis

Gaminimo laikas: 25 min.

Ingredientai

  • 4 vištų kiaušiniai;
  • 250 g korėjietiškų morkų;
  • 1 skardinė konservuotų kukurūzų;
  • 1 valgomasis šaukštas miltų;
  • druskos ir majonezo – pagal skonį;
  • augalinio aliejaus.

Gaminimas

Salotos su vadinamaisiais kiaušinių blynais yra ne mažiau populiarios. Iš tikrųjų tai yra omletas (kartais su miltais, kartais be jų), supjaustytas juostelėmis. Yra daugybė papildomų ingredientų variantų.

Taigi, kiaušinius suplakite šakute. Pasūdykite, įberkite miltų. Tada iš gautos masės kepkite plonus blynelius gerai įkaitintoje ir augaliniu aliejumi pateptoje keptuvėje. Kai jie atvės, susukite juos ir supjaustykite juostelėmis.

Giliame dubenyje sumaišykite korėjietiško stiliaus morkas, kiaušinių blynelius ir kukurūzus (nepamirškite iš stiklainio išpilti skysčio). Pagardinkite majonezu.

Jei nemėgstate korėjietiško skonio, galite naudoti tiesiog su svogūnais keptas morkas. Į šias salotas taip pat galite įdėti rūkytos vištienos kojos ar bet kokios kitos mėsos pagal savo skonį.

Salotos su kiaušinių blyneliais ir vištiena

Gaminimo laikas: 40 minučių. Jei jau turite virtos vištienos, galite tai padaryti per 25 minutes.

Ingredientai

  • 5 vištienos kiaušiniai;
  • 300 g vištienos filė;
  • 1 raudonas saldusis svogūnas;
  • 1 skardinė žaliųjų žirnelių;
  • 1 skiltelė česnako – nebūtina
  • druskos, pipirų ir majonezo – pagal skonį;
  • augalinis aliejus.

Gaminimas

Kol filė verda, iškepkite blynus. Tam į nedidelį dubenėlį įmuškite po vieną kiaušinį. Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir kiekvieną suplakite plaktuvu. Kartais į kiaušinių mišinį taip pat įpilamas šaukštas pieno arba kukurūzų krakmolo. Vienas kiaušinis – vienas blynas. Jie greitai iškepa, reikia juos stebėti.

Paruoštus blynus ir vištieną supjaustykite juostelėmis. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Iš skardinės žirnelių nusausinkite skystį. Visus ingredientus sumaišykite giliame dubenyje, pagardinkite majonezu ir patiekite.

Jei norite, galite įdėti daugiau per presą pertrintų česnakų. Į šias salotas taip pat dažnai dedama marinuotų grybų.

Parašykite komentarą