8 aromatingi sūrio padažo receptai
Skysti prieskoniai su grietinėle, grietinėle, česnaku, grybais, avokadu ir kt. pavers patiekalus dar skanesniais.
1. Bešamelio sūrio padažas
Ingredientai
- 1 valgomasis šaukštas sviesto;
- 1 valgomasis šaukštas miltų;
- 150 ml pieno;
- 150 ml daržovių arba vištienos sultinio;
- 100-150 g čederio;
- malto muskato riešuto – nebūtina;
- maltų čili pipirų – neprivaloma.
Gaminimas
Keptuvėje ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą. Suberkite miltus ir maišydami virkite 30 sekundžių. Nuimkite nuo ugnies ir plona srovele nuolat maišydami supilkite iš pradžių šiltą pieną, paskui šiltą sultinį.
Padėkite keptuvę atgal ant viryklės. Toliau maišydami masę užvirinkite ir virkite 2-3 minutes, kol sutirštės. Supilkite smulkiai tarkuotą sūrį , maišykite, kol jis visiškai ištirps, ir virkite dar porą minučių.
Į padažą galite įberti šiek tiek muskato riešuto arba maltų čili pipirų.
2. Kreminis sūrio padažas
Ingredientai
- 200 ml grietinėlės, kurios riebumas 15-20 proc;
- 180 g lydyto sūrio briketuose;
- 1 valgomasis šaukštas augalinio aliejaus;
- ½ arbatinio šaukštelio itališkų žolelių prieskonių;
- maltų juodųjų pipirų – pagal skonį;
- 50 g bet kokio kietojo sūrio.
Gaminimas
Supilkite grietinėlę į nedidelį puodą, sudėkite smulkintą kreminį sūrį ir sviestą ir pastatykite ant silpnos ugnies. Maišykite plakikliu, kol gabaliukai visiškai ištirps.
Masę užvirinkite, sudėkite itališkas žoleles, pipirus ir smulkiai tarkuotą sūrį. Maišydami virkite padažą dar 2-3 minutes, kol jo konsistencija taps visiškai vientisa.
3. Pikantiškas česnakų ir sūrio padažas
Ingredientai
- 50 g bet kokio kietojo sūrio;
- 3 skiltelės česnako;
- kelios šakelės krapų;
- ¼ aitriosios paprikos;
- 100 g minkšto lydyto kreminio sūrio;
- 1 valgomasis šaukštas grietinės.
Gaminimas
Sūrį sutarkuokite stambia tarka, susmulkinkite česnaką , krapus ir čili. Visus reikiamus ingredientus sutrinkite trintuvu.
4. Grietinės sūrio padažas
Ingredientai
- 2 kiaušiniai;
- 100 g riebios grietinės;
- 50 g bet kokio kietojo sūrio;
- 1 valgomasis šaukštas sviesto;
- 1 valgomasis šaukštas miltų;
- 60 ml 30 % riebumo grietinėlės
Gaminimas
Kiaušinius ir grietinę išplakite mikseriu iki vientisos masės. Sudėkite smulkiai tarkuotą sūrį ir išmaišykite.
Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir maišydami kepkite 30 sekundžių. Supilkite grietinėlę ir pasistenkite, kad masė būtų vientisa. Tada supilkite grietinės ir sūrio mišinį ir maišydami ištirpinkite sūrį.
5. Sūrio padažas su avokadais ir mėtomis
Ingredientai
- 1 avokado;
- kelios mėtos šakelės;
- ½ laimo arba citrinos;
- druskos – pagal skonį;
- 150 g minkšto lydyto kreminio sūrio.
Gaminimas
Sumaišykite avokado minkštimą , mėtų lapelius, laimo arba citrinos sultis ir druską blenderiu. Tada sudėkite sūrį ir dar kartą išplakite padažą iki vientisos masės.
6. Grietinėlės padažas su trijų rūšių sūriu
Ingredientai
- 200 ml grietinėlės, kurios riebumas 30 proc;
- 100 g gorgonzolos sūrio;
- 100 g sūrio;
- 100 g parmezano;
- ½ arbatinio šaukštelio džiovintų raudonėlių;
- maltų juodųjų pipirų – pagal skonį.
Gaminimas
Supilkite grietinėlę į puodą ir lengvai pašildykite ant vidutinės ugnies. Sudėkite nedidelius gorgonzolos gabalėlius ir tolygiai paskleiskite juos skystyje. Tada išdėliokite smulkintą sūrį ir maišydami virkite kelias minutes.
Suberkite smulkiai tarkuotą parmezaną ir virkite, kol jis ištirps. Pagardinkite padažą raudonėliais ir pipirais ir virkite dar kelias minutes.
7. Grietinėlės sūrio padažas su svogūnais
Ingredientai
- 1 svogūnas ;
- 2 skiltelės česnako;
- 1 valgomasis šaukštas sviesto;
- 1 valgomasis šaukštas augalinio aliejaus;
- 100 g dorblu;
- 200 ml grietinėlės, kurios riebumas 20 %;
- kelios šakelės krapų.
Gaminimas
Svogūną supjaustykite mažais kubeliais, o česnaką susmulkinkite. Keptuvėje įkaitinkite abiejų rūšių aliejų ir kepkite daržoves, kol taps permatomos.
Sudėkite smulkintą sūrį ir grietinėlę ir maišydami kepkite ant vidutinės ugnies, kol sūris išsilydys. Prieš patiekdami į padažą įberkite smulkintų krapų.
8. Sūrio padažas su grybais ir svogūnais
Ingredientai
- 1 svogūnas;
- 150 g pievagrybių;
- 1 valgomasis šaukštas augalinio aliejaus;
- 250 ml pieno;
- 100 g lydyto sūrio briketuose;
- druskos – pagal skonį;
- maltų juodųjų pipirų – pagal skonį.
Gaminimas
Svogūną ir grybus supjaustykite mažais kubeliais. Kepkite juos keptuvėje su įkaitintu aliejumi, kol suminkštės ir taps auksinės spalvos.
Supilkite pieną ir smulkiai tarkuotą sūrį ir kepkite ant vidutinės ugnies maišydami, kol sūris išsilydys. Padažą pagardinkite druska ir pipirais.