Šis vynas dar nėra skaidrus, nes dar nespėjo „subręsti” ir pasenti. Jis subręsta per šešis mėnesius. Tai ilgas laukimo laikas! Tačiau net ir dabar pienių vyno skonis labai malonus: saldus, šiek tiek rūgštus ir kartokas. Tai moteriškas gėrimas, ne stiprus. Jis taip pat turi daug gydomųjų galių.
Produktai Kiaulpienių vynas
5 litrams vyno:
Citrina – 2 vnt.
Cukrus – 1,5 kg
Sultenės – pusė puodelio
vanduo – 4,5 litro
Mėtos (melisos, čiobreliai) – ryšulėlis
Kiaulpienių žiedai – 1 litro stiklainis
Kaip pasigaminti vyno iš kiaulpienių:
5 l vyno gamybos technologija nėra labai sudėtinga.
Žiedus (tik galvutes) skinkite pirmoje dienos pusėje, kol jie dar neužsivėrė. Visiškai pripildykite vieno litro talpos stiklainį. Supilkite jį į didelį puodą ir užpilkite 4 litrais vėsaus verdančio vandens. Užvirinkite. Kai atvės, perkoškite per marlę ir supilkite šviežias dviejų citrinų sultis bei cukraus sirupą. Paruoškite sirupą taip: 1,5 kg cukraus 0,5 l vandens. Įdėkite citrinos žievelės (galima naudoti ir apelsino žievelę) ir žolelių. Kad vynas geriau fermentuotųsi, dedama sultenių. Ant stiklainių uždedami vandens sandarikliai arba guminės medicininės pirštinės. Vienas pirštinės pirštas praduriamas adata. Fermentacijos procesas trunka beveik dvi savaites. Guminis dangtelis ant stiklainio didėja ir didėja, o kai visos dujos išeina, jis akimirksniu susitraukia. Stiklainio dugne susidaro nuosėdos, o viršuje – aukso spalvos medaus gėrimas. Plonu vamzdeliu perkoškite šį nektarą į tamsaus stiklo stiklainius, sandariai uždenkite ir pastatykite vėsioje vietoje. Kiaulpienių vynas bus paruoštas po šešių mėnesių, kaip tik prieš žiemą. Reguliariai naudojant kiaulpienių „balzamą” (50 ml per dieną), pagerėja nuotaika, sustiprėja organizmas, o svarbiausia – maloniai veikia veido odą.
Kiaulpienių vyno receptu pasidalijo draugė, kai kartu jo paragavome.
Gero apetito!